Istina je da je nešto duže potrajala potraga za novim šefom stručnog štaba fudbalera Mladosti GAT, nakon što je došlo do neočekivanog razlaza s Ljubomirom Ristovskim. Ipak, pre nekoliko dana na to mesto imenovan je nekadašnji trener Proletera sa Slane bare Branko Žigić.
Danas u 11 sati na GAT areni, ovaj stručnjak obaviće prozivku igrača novog superligaša i odraditi s njima prvi trening, čime će i zvanično početi pripreme Novosađana za start u elitnoj ligi Srbije.
Pred predsednikom i finansijerom kluba Dejanom Slijepčevićem i članovima uprave je zadatak da oforme ekipu koja će biti sposobna da odgovori zahtevima i očekivanjima i u narednim danima na tome će se, kako saznajemo, intenzivno raditi.
– Očekujem da će se danas na prozivci pojaviti svi igrači koji su Mladost GAT i uveli u Super ligu. Među njima neće biti prvog strelca ekipe Milana Vidakova, koji se vratio u Vojvodinu, odnosno štopera Žersivala Santosa Souze, koji je u Novom Sadu odradio operaciju povređene ahilove tetive i koji će, kako sam informisan, period oporavka da odradi u rodnom Brazilu. Ipak, postoji mogućnost da se pre odlaska u južnu Ameriku i on danas pojavi na GAT areni i na taj način pruži podršku saigračima – rekao je Branko Žigić (sa slike).
Ekipa s razmeđe novosadskog Novog naselja i Satelita, na svom stadionu vežbaće do nedelje, a onda je sledi selidba na udarni deo rada, koji će da usledi na Zlatiboru.
Očekuje se da će do tada biti još nekih novina kada je igrački kadar u pitanju, odnosno moguće je da na srpsku planinsku lepoticu s njom pođu i novajlije koje trener Žigić želi da vidi u sastavu.
Pre toga, predsednik kluba Dejan Slijepčević održaće sastanak sa svim igračima, na kome će, kako se očekuje, pasti i konačni dogovor o budućoj saradnji, ali i o ambicijama novosadskog tima u najjačem rangu domaćeg takmičenja, u kojem je, da podsetimo, ekipa Mladosti GAT debitant.

A. Predojević

STIŽE I NOVI STRUČNI ŠTAB

U predstojećoj superligaškoj sezoni, pomoćnik trenera Mladosti GAT Branka Žigića biće Nemanja Miljanović, kondicioni trener je Bogdan Belegišanin,dok će brigu o golmanima i dalje da vodi Dejan Zukić. Sekretar stručnog štaba ostaje Aleksandar Stepanov, a očekuje se da u najkraćem periodu stručni štab bude dopunjen još jednim asistentom, kao i da to bude imenovan medicinski tim.

Izvor: http://www.zurnal.rs