БРАТСТВО 2019 ИЗ “12 У 12“

Најуспешнији зонаш и шире је Братство 2019, водећи екипа Војвођанске лиге, Север. Колико пратимо аматреске рангове нисмо приметили да неко има тако импозантан скор од 12 узастопних победа. Клуб који постоји три године, за то време напредовао је од општинског ранга, преко Подручне лиге Сомбора до Војвођанске лиге, и неће стати, циљ је на крају сезоне да се пласирају у Српску лигу. Фудбалски заљубљеник и главни финансијер Александар Кораћ претходно Братство довео је до Српске лиге и после његовог гашења пре три године основао је нови клуб.

На питање да ли су они толико јаки или је лига слаба, тренер Стеван Вилотић (52) каже да су много квалитетнији од конкурената.

– Увелико смо превазишли постојећи ранг и да се приметити да квалитет из године у годину опада. Има ту некадашњих друголигаша и српсколигаша али су далеко од некадашњих позиција, са скромним играчки кадром. Имамо шампионске амбиције али нисмо очекивали да ћемо бити тако убедљиви. Поред 12 победа гол разлика (37:4) даје потврду вредности и начина игре. Увек играмо нападачки у формацији 3-5-2, за гол више. Нисмо роботи, деси се лош дан, али квалитет дође до изражаја. У ростеру имам 20 играча и пре свега се ради о јаком и хомогеном колективу – напомиње Вилотић који је пре 6-7 година водио претходно Братство у Српској лиги.

Најбољи стрелац лиге је Никола Макар (17 голова), а окосницу тима представља један од најбољих играча Швељо, затим Вуковић, дефанзивци Веиновић, Палиновић, Крстић, Лазић, Влајић… Голман Ићитовић је наставља каријеру у Немачкој и успешно га је наследио млади чувар мреже Јанковић (17).

У клубу влада здрава атмосфера, присутна је харизматична и позитивна енергија, све је подређено успеху на спортском пољу. Све обавезе према играчима се на време извршавају. Тренира се четири пута недељно на главном и помоћном терену у вечерњим сатима под светлошћу рефлектора.

Стадион ФК Братство 2019 – фото: http://facebook.com/FKBratstvo2019

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 02. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!