„БРЗИ ВОЗ“ НА СПОРЕДНОМ КОЛОСЕКУ У РУМИ, ИЗЈЕДНАЧЕНА ЛИГА, ШАНСА ЗА АМБИЦИОЗНЕ НОВОСАЂАНЕ, ЖЕЉА У ШАЈКАШУ ЗА НАСТАВАК УСПЕШНЕ СЕРИЈЕ

На половини јесењег дела првенства у Српској лиги, Војводина, влада велика гужва како на врху тако у средини и доњем делу табеле. Између водећег Словена и 11. Омладинца разлика је шест бодова, тако да су карте отворене по питању позиционирања екипа. Водећи Румљани, Динамо 1945 и Кабел остварили су нове победе, 1. мај је одолео амбициозним Инђијцима, Тиса је прекинула са поразима И славила против Јединства, ОФК Бачка је у серији пораза остала без тренера. Домаћини су били успешнији са четири победе, гости имају тријуф мање. Стрелци су остали дужни и мреже су се тресле 16 пута (два гола по мечу).

Осмо коло обележиће дерби између водећег Словена и другопласираног Динама 1945. Домаћин је са две победе скочио на врх и по правилу боље игра на страни. Без сумње су оставили најачи утисак као новајлија, нису лимитирани и многима ће помрсити рачуне. Славили су у Белегишу и Панчевци ће бити велики изазов за момке тренера Васиљевића. Гости су са три победе потврдили да се налазе у успону форме. Појачани на рачун месног суперлигаша Железничара, добро су се укомпоновали, успешно гурају на два фронта у првенству и купу.

Занимљиво и неизвесно биће на североистоку Војводине, у Кикинди. Тријумфом над Борцем, домаћин је прекинуо низ од три пораза и долазак Подунавца је прилика да се врате у ритам са старта првенства. Ради се о чврстој, такмичарској екипи, полако се привикавају на изазове које носи Српска лига. Гост из Белегиша игра променљиво и у претходна три кола нису се прославили и освојили су тек бод.

Нафтагас ће угостити амбициозне и шампионски настројене Новосађане. Пре почетка првенства гајили су високе амбиције, добро се појачали, али се коцкице нису сложиле и за сада нису испунили очекивања. Кабел је у другој позицији, у изједначеној лиги види шансу да се поново окити титулом и заигра у вишем рангу. Играју успешно у претходном периоду (пет утакмица 11 бодова) и на бод су од лидера из Руме.

Хајдук 1912 је на Штранду одиграо једну од најслабијих утакмица од почетка првенства. Индивидуалним гешкама поклонили су голове противнику и недељу су искористили да уочене слабости искорене. Наредни меч биће јачи за Јовановића и Вујовића. Долази стари познаник из Адорјана, дуго играју у континуитету, имају неколицину бивших играча Куљана. Савладали су слабе Пазовчане и вратили су у горњи део табеле.

Дерби зачеља игра се Старој Пазови где долази последња ОФК Бачка. Серији пораза домаћина не назире се крај и очајни Паланчани су прилика да зауставе стрмоглави пад. Бачку Паланку је напустио искусни тренер Трива Илић кога је заменио Граховац. Да лиће успети да регенерише тим и врати га у такмичарски ритам остаје да се види.

Следи комшијски окршај поред Тисе између све бољег Бечеја 1918 и променљивог Радничког. Бечејци су били сигурни поред Дунава на “Вави” и другом победом у низу вратили се на деобу од петог до осмог места. Раднички је променио тренера и није познато ко је наследио Здравка Рауковића. Два пораза и слаба реализација, промаја у одбрани утицали су да буду у доњем делу табеле.

Препорођени Омладинац дочекује 1. мај, екипу која је срушила све прогнозе и доказала да може бити конкурентна свакоме. Нови тренер Душан Кљајић поједностављује ствари и инсистира на дисциплини, жели да се игра сигурно у одбрани и маштовито у нападу. Преузео је тим са нула бодова (без датог гола) и тврди да није био лак пут до три победе и места у средини табеле. Напомиње да никако не сме подценити госта из Руме, јер су се неки жестоко опекли. Тренер Милан Белић је урадио велики посао на довођењу и селектирању тима тако да има јасну физиономију, играју организовано, озбиљно у задњем реду и са пар опасних нападача екипа су за респект. Биће јачи за повратак Стојановића и Радојичића.

Осмо коло се затвара у недељу утакмицом између Борца и Железничара.

Борац има искусан тим, пружају боље игре него што говоре резултати. Променили су за седам кола три тренера, Живана Јелина наследио је Подгоревац. Одмериће снаге са једним од отковрења првенства, Железничаром и биће на великим искушењима. Новајлија има добро укомпонован тим, један од најбољих у лиги и са стабилном финансијском ситуацијом у клубу спремни су да се упусте у трку за првака.

ОБЈАВЉЕНО: 29. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!