БУДУЋНОСТ (СЦ) – МЛАДОСТ (О) 1:1

Неколико је генералних утисака са утакмице у Српској Црњи. Први и најбитнији да је утакмица била веома квалитетна и неизвесна. Други – да првопласирана екипа “Младости“ из Омољице није оправдала епитет фаворита, пошто су је Црњани потпуно надиграли. Даље, Црњани су пропустуили неколико стопостотних шанси, Омиљичани ни једну ни полушансу. Коначно, судије су биле катастрофално лоше – тенденциозно и пристрасно судећи за госте, а врхунац неправичности десио се у 76. минуту када није свиран очигледан једанаестерац.

Ничим заслужени гости су повели у 17. минуту када је Ракоњац једну одбијелу лопту са двадесетак метара снажно по земљи упутио ка голу Куручева, она се бијљарски одбијала од ноге до ноге и тик уз стативу откотрљала у мрежу. Црњане то није поколебало, и даље су били бољи, нападали и ствареали шансе. Нарочито је повољну имао Мастило већ у 9. минуту када је одузео лопту противнику, сам се са 30 метара упутио према голу гостију, са 5-6 метара шутирао, голман Тодоровић је одбио ка стативи, Мастило је сечекао и са два метра пласирао крај гола. У 33. минуту изједначење. Лепу акцију је започео Ајдарић по десном крилу, Влаучин натрчао на пеналу, голман одбио, притрчао Мастило и финализовао квалитетно створену шансу.

Видевши да су Омољичани потпуно безопасни, и да сем одличног Радисављевића немају играча који им може угрозити гол, кренули су у општу офанзиву. Ређале су се полушансе и шансе и било је само питање тренутка када ће постићи гол. То је требало да се деси у 76. минуту када се Влаучин ослободио пратилаца, остао сам очи у очи са голманом и када је замахнуо да лопту проследи у небрањени део мреже с леђа га је грубо покосио гостијући играч, сви играчи су стали, пенал је био очигледан, црвени картон за намеран и груб старт у гол шанси неминован, публика на ногама али, на опште запрепашћење свих пиштаљка судије Добричића се није чула.

После утакмице разговарали смо са неколико гледалаца и из Црње и из Омољице – листом су сви потврдили да је панал био више него очигледан! Зашто није свиран знају само судије, и како се зна де је Црњане тешко оштетио и у другом колу у Банатском Карађорђеву, очигледно је да се односом тог судије и “Будућности“ озбиљно мора позабавити судијска организација!

Речју – не оспорава нико Омољичанима лидерску позицију на табели, нити амбицију да на њој и остану у години када славе 100-годишњицу клуба са амбицијом да се пласирају у Српску лигу, али играчи и тренер Петар Дивић ће морати удудуће сами да пруже много више, јер тешко је веровати да ће им овај бод поклоњен у Црњи бити довољан да то остваре, а поготово је за неверовати да ће више икад и игде имати тако пристрасне судије на својој страни!!!

Ударни трио Црњана: Мастило, Влаучин и Марков – фото: Драган Пејић

На крају, наравно не и најмање битно: до даљег више нећемо писати о ФК “Будућност“. Бар не овај новинар. У последњих неколико година је овај клуб, захваљујући углавном овом новинару, био најзаступљенији у рубрикама на нашем порталу. Међутим, у последње време су се осилили, да не кажем обезоборазили: тренер Миленко Зечевић – Зека одбија да да изјаву нешем сараднику, с образложењем да има пречег посла од фудбала, председник клуба Дарко Штевијан се проглашава некомпетентним ни за шта, а сектерар Златко Васиљевић одбија да нам одштампа и мејлом достави записник са утакмице са образложењем да он то не зна. Па шта ће Клубу тренер који има преча посла од фудбала, председник који сам себе багателише и неуки сектерар?! Како са таквим појединцима више не желимо да сарађујемо, док су они у клубу, са жаљењем констатујемо, да више нећемо писати о ФК “Будућност“! Ако тај клуб на својим кључним функцијама има такве људе, што бих ми свој труд и ауторитет арчили на писање о њему?!

Будућност (СЦ) – Младост (О) 1:1 (1:1)

Српска Црња: Игралиште Будућности. Гледалаца око 200. Стрелци: Ракоњац у 17. минуту за Младост, а Влаучин у 33. за Будућност. Судија: Вук Добричић (Банатски Карловац) 5. Играч утакмице: Станић.

Будућност:  Куручев 7, Станић 8,5, Ајдарић 7,  Мастило 7,5,  Кондић 7,5, Марков 7,5, Стојићић 7 (Хованец 7), Влаучин 8, Савин 6,5 (Ковачевић 7),   Ј. Томин 7 (Радојичић 7) и Стричевић 8.

Младост: Тодоровић 7, Стошић 7, Целин 7, Точиловац 7, Л. Лукић7, Старчевиић 7, Радисављевић 8, Ракоњац 7 Војводић 7,  Стефановић 7 и Поткоњак 7.

Пише: Драган ПЕЈИЋ

Ново на Црњанском стадиону: Мурали, пано спонзора и електронски семафор – фото: Драган Пејић

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 28. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!