ЧЕЈИЋ САЧУВАО БОД ВРШЧАНИМА (ВИДЕО)

Под вршачком кулом све завршено у првом полувремену
 

Градски стадион у Вршцу. Гледалаца: 500. Судија: Мирослав Милетић (Горњи Милановац). Жути картони: Томић, Диуф, Куми (ОФК Вршац), Илић, Касалица (ОФК Београд). Црвени картон: Миладиновић (ОФК Вршац) у 81. минуту. Стрелци: Чејић у 32. за ОФК Вршац, Марковић у 29. за ОФК Београд

ОФК ВРШАЦ: Андријанић, Б. Благојевић (од 77. Сташевић), Стојковић, Диуф, Томић (од 89. Брауновић), Лазевски, Зоћевић, Тодоровић (од 77. Куми), Миливојевић (од 46. Миладиновић), Рикелме (од 63. Главинић), Чејић.

ОФК БЕОГРАД: Поповић, Гојковић, Георгијевић (од 71. Касалица), Илић, Кнежевић, Марковић, Ђермановић, Николић, Н. Станковић, Ј. Митуљикић (од 71. Кахвић), Н. Митуљикић (од 87. М. Станковић).

Дерби кола на стадиону под вршачким брегом оправдао је очекивања симпатизера оба тима кад су у питању квалитет игре и резултат.

Прво полувреме било је динамично, узбудљиво, са два ефектна гола и неколико изванредних шанси, друго мирно и монотоно.

Почетак утакмице протекао је у иницијативи гостију а резултаирала је са две изванредне прилике. Кнежевић је, у 22. минуту, лако обишао бека Вршчана Благојевића, ушао у казнени простор и припремио зицер Георгијевићу, лопта је после ударца нападача Београђана завршила преко гола.

Акцију ОФК Београда, у 24. минуту, почео је Илић, дугим пасом пронашао је Николића, уследио је центаршут у шеснаестерац Вршчана, лопту је прескочио Кнежевић, а Јован Митуљикић нашао се пред голманом Андријанићем. Нападач гостију био је неодлучан, чувар мреже Вршчана храбар и спретан.

ОФК Београд је, у 29. минуту, обезбедио вођство. После интервенције дефанзиваца ОФК Вршца лопта је пала на 23 метра од гола, натрчао је Саша Марковић и сјајним ударцем погодио мрежу – 0:1.

Од тог тренутка Вршчани су преузели иницијативу и изједначили из прве озбиљно организоване акције. Тодоровић је продро по левом крилу и центрирао, лопта је на путу ка нападачима ОФК Вршца закачила неког у блоку, одбијену лопту прихватио је Лазевски и припремио гол прилику Чејићу. Млади Вршчанин био је неумољив, савладао је Поповића за велику радост – 1:1.

Вршчани су, у 35. минуту, имали добру прилику за преокрет. Томић је пресекао напад ОФК Београда испред свог гола и у спринту дугом 40 метара сјурио се ка шеснаестерцу ривала. Упослио је Тодоровића, уследио је добар ударац, али чувар мреже Београђана био је миљеник среће, лопта је погодила стативу.

У другом полувремену није било узбуђења. Ривали су водили рачуна о свом голу више него о противничком и сачували освојени бод.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 27. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!