ЦЕО УБ НА „ДРАГАНУ ЏАЈИЋУ“, „ОКЛОПНИЦИ“ СЕ НАМЕРИЛИ ДА ПОКВАРЕ СЛАВЉЕ, ИНЂИЈИ ДОВОЉАН БОД ПОРЕД ПРУГЕ, ТЕКСТИЛАЦ ВЕРУЈЕ У УСПЕХ И ОСЛУШКУЈЕ ОДЛУКУ „ДИСЦИПЛИНАЦА“

Коло пре краја плеј-офа Моззарт Бет Прве лиге познато је ко поред ОФК Београда иде директно у елиту, остала је непознаница која ће два тима преко баража покушати да се домогну елите. Јединство је победом у Сремској Митровици стигао до историјског успеха и стекло недостижну предност за првог пратиоца из Инђије. Остале три утакмице завршене су без победника, две индетичним резултатима, највише голова је пало у Шапцу. У директном окршају Смедерево 1924 поред тврђаве није успело да елиминише из трке директног конкурента из Оџака и себи је отежало посао. Занимљив изглед има међутабела и чак четири клуба имају исти одност победа, ремија и пораза, међу којима се налазе три екипе које се боре за бараж.

Смедерево 1924 путује у Уб, да поред честитки домаћину покуша да искористи слављеничку атмосферу поред Тамнаве и да се надају да Текстилац неће савладати Мачву. По речима тренера Мићовића били су бољи, агресивнији, бржи, имали више прилика за постизање гола и поред ривала, великог противника су имали у изузетно лошем терену. Било како да се окончало првенство, изражавају задовољство постигнутим и као новајлија, од првобитних амбиција да опстану, дошли су у позицију да размишљају о Суперлиги. У Уб ће отићи максимално сконцентрисани и мотивисани да победе. Како рекоше ”играчи су дужни сами себи”. Јединство је имало меч винер играча у најбољем стрелцу Карикарију (по многима најбољем играчу лиге), који се у 40. минуту, у гужви најбоље снашао и гол пропратио традиционалним плесом. Морамо се сетити да су Убљани пре две године добили специјалну позивницу иступањем ОФК Жаркова и за крстко време прешли историјски пут до елите.

Текстилац је више од пола посла обавио ремијем поред тврђаве и на крају зависе од сопственог учинка. Домаћин код куће у претходна три кола има половичан учинак. Везали су два нерешена резултата и уколико савладају Мачву сигурни су учесници баража. Поред дуела са Шапчанима ослушкиваће заседање дисциплинаца лиге и надати се да неће бити бодовно санкционисани, које би могле да их избаце из трке. Шапчани су добили “бинго” у дубокој надокнади и извукли бод против Инђије, која је победом могла бити обезбеђена. То је уједно први бод у претходне три утакмице и у Оџаке путују без већег резултатског императива.

У односу на Смедеревце и Текстилац, Инђија се налази у најповољнијем положају, имају два бода вишка и у случају истог броја бодова, биће у предности због бољег пласмана у лигашком делу. Лоше су почели и тек је гол домаћина тргао зелене, преузели су ствар у своје руке, преокренули и били надомак целог плена. Са РФК Графичаром имају негативан биланс у текућој сезони (реми и пораз). Респектују младе Београђане, који играју увек отворено, нападачки и намучили су првака. Пуни енергије, растерећени, поред пруге долазе да се надигравају и домаћин то мора имати у виду.

ОФК Београд и Раднички ће одиграти без тензија, растерећени, за престиж и проверу могућности млађих играча и оних са мањом минутажом. Најбољи стрелац лиге, Георгијевић, спасао је лидера од новог неуспеха (три кола-један бод). Слично игра и Раднички и попустили су у претходних неколико утакмица, очигледно задовољни досадашњим учинком. То се најбоље видело у дуелу са силно мотивисаним Убљанима, то им је био трећи неуспех поред Саве.

Фото: Прва лига Србије

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 22. 05. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!