ЧЕТВОРИЦА НАПУСТИЛА ШАЈКАШАНЕ, ДАНАС СА ХАЈДУКОМ (БЕШКА)

ПЈОШТА ВЕРАН БОРЦУ

Борац су напустила четворица играча. Марку Ковачевићу и Страхињи Шеви испекле су позајмице из Инђије, Милутин Торбица наставио је у првалигашу Романији (БиХ), а голгегер Страхиња Крстевски наставио је у Румунији. Постојала је могућност да Бранислав Пјошта, који је током зиме дошао из Станишића, оде за Немачку.

– Преломио сам и одлучио да останем и о томе известио тренера и руководство. Имао сам позива и наших клубова, али друга средина није ме занимала. У Борцу је добро, прошлу трку завршили смо на другом месту и амбиције су увек високе – рекао је Пјошта, стрелац четири гола за Шајкашане, колико и за Станишић у јесењој сезони.

Тренеру Небојши Филиповићу лакнуло је после Пјоштине одлуке. Уз седам талентованих играча из бонус категорије (Тривуновић, Ромић, Хорват, Малешевић, Девушић, Ђурић, Алексић) ангажовани су и Никола Бурсаћ, Тодор Милинковић, Александар Маодуш, Урош Јемовић и Урош Аћимовић, са српсколигашким искуством. Филиповићеви изабраници имали су три теста, победилили су Младост ГАТ (3:0), новосадску Славију (3:1), без голова одиграли са ОФК Бечејом, а данас ће, на своме терену, одмерити снаге са Хајдуком (Бешка).

– Изгледа да нам Бечејци не леже, нисмо их никад победили – каже тренер Борца. – Вредно радимо, ноге су тешке и умор се осети. Кад дође до свежине, сигурно ће и игра да буде течнија и са мање грешака. Ова сезона неће бити ни налик прошлој. Текстилац се рано обезбедио пласман у Прву лигу и само је било питање који ће клуб напустити караван. Сад ће бити теже, најмање четири тима преселиће се у Војвођанску лилу, а сви су се појачали. Зрењанинци, Новобановчани, Елемирци, да не набрајам, јачи су него пролетос. Следи жестока и неизвесна борба за врх и опстанак и сви ће да буду на опрезу.

Ц. Б.

 
ОБЈАВЉЕНО: 26. 07. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!