ЧЕТВРТИ НАПАД НА ТРОН

КАРАЂОРЂЕВЧАНИ ЗАОСТАЛИ ЧЕТИРИ БОДА ИЗА ЛИДЕРА ВОЈВОЂАНСКОГ “ИСТОКА“

Први део првенства на војвођанском „Истоку”, Јединство је завршило на трећем месту, а претходне две јесени зимовало је на првој позщији. Сад је, из десет победа и два ремија, освојило 32 бода, четири мање од лидера ОФК Кикинде, два од Слободе (НК).
– Могло је да буде и боље да нисмо два пута кикснули пред нашим навијачима – каже тренер Бошко Михајловић. – После три стартне победе, са Бегејом, код куће, било је 0:0, касније нас је изненадило Jeдинство из Влајковца и однело плен. Са тих пет бодова били бисмо први. Овде сам шест година и први пут се десило да изгубимо три меча у низу, осим од Влајковчана, изтгубили смо од Кикинђана и Радничког у Ковину. Брзо смо се дигли и у преосталих шест кола славили смо пет пута и одиграли нерешено на гостовању Слободи. Недостајао је капитен Горан Радишић и на терену је, у последња два меча, провео свега пола сата.
– То је и кључ заостатка за лидером. Имали смо саобраћајку пред меч првог кола са Козаром и у аутомобили који сам возио, био је и Радишић. Прикључио се тренинзима две недеље пре краја јесени и много је недостајао. Капитен је, лидер тима и недостајала је мирноћа у игри где је био главни идеолог и стрелац из другог плана.
Искусни стручњак је истакао да никад није имао млађи тим и да су се петорица истакла и потврдила потенцијал.
– Бајић, Земунски, Попов, Бајат и Кујунџић искористили су прилику и много напредовали и у групи су играча који су највише времена провели на терену. Они су међу првим талентима у овом делу банатске равнице и ако овако наставе, могли би да испишу лепе фудбалске приче.
Михајловић се пожалио да има мањи играчки погон од ривала, али да неће одустати од борбе за пласман у виши ранг.
– Кроз протокол је прошло 20 фудбалера, искусни Мартиновић и Медић нису излазили на терен, а квартет, међу којима је и Радишић, играо је 118 минута. И поред тога, кадар нећемо да гомиламо и биће довољан Радишићев повратак, задовољан сам постојећим. Ако неко и дође биће у рангу младих. Ценимо Кикинђане, заслужили су јесење почасти, али бићемо спремни да их надвисимо. Последња три првенства били смо други и ово је наш четврти напад на трон. Верујем да можемо до циља – нагласио је тренер Михајловић.

Б. Цв.

ДЕВЕТОРИЦА У МЕТУ
Деветорп..вигрчауписаладсе усгрелцеаапопетголоипрви Матић и Мијатовић. Зегиунски и Грбан постигли супо гол ма— Бајатје погодио мрекутри пуга, Кујунџић два,апојед-юмдучић, Зевновић и Кораћ.

МАГДА БЕЗ ПАУЗЕ

Само је голман Мартин Магда одиграо све мечеве и на терену провео 1.350 минута. Следе: Огњен Дучић (1.324), Вељко Земунски (1.281), Стефан Попов (1.279), Ђорђе Бајић (1.212), Никола Бајат (1.211), Александар Грбан (1.192), Жарко Матић (1,138), Ненад Ановић (978), Јован Мијатовић (938), Владо Зекановић (849), Јован Кујунџић (835), Ђорђе Кораћ (821), Душан Ковачевић (273)…

НЕНАД АНОВИЋ И ЖАРКО МАТИЋ/Приватна архива

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 17. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!