ЦИЉАЛИ ПЛЕЈ-ОФ, А ПОГОДИЛИ ЕЛИТУ

Љубомир Ристовски је добро познат у српском фудбалу, што из доба кад је био играч Новог Сада, Борца из Чачка, португалских клубова Унијао Мадеире, Пенафиела и Насионала Мадеире. Тренерску каријеру је почео у Цементу из Беочина, потом водио Раднички из Сомбора, Инђију, Ветерник, новосадски Пролетер, суботички Спартак, Војводину, Нови Пазар, Смедерево, Доњи Срем, Златибор, Кабушскорп (Ангола), Кон каен, Нејви и Сухотаи (Тајланд). Вратио се 52-годишњи стручњак јесенас у српски фудбал, био један од најважнијих чинилаца на путу Новосађана ка Супер лиги.
– Као новајлије у Првој лиги, нисмо очекивали овако феноменалан резупат – признао је Ристовски. – Циљ је био останак у лиги и пласман у средину табеле. Желели смо да избегнемо битку за опстанак, али сам, после припрема на Златибору, схватио да је екипа потентнија од таквих домета. Обавио сам разговор с Мирославом Кресовићем и Денисом Малешевићем, члановима најуже управе, и као нови циљ дефинисали да будемо међу осам најбољих тимова и изборимо се за плеј-оф. Радили смо на уигравању екипе, упоредо стварајући добру хемију унутар тима. Битно је и било што су момци у потпуности прихватили мој начин рада.
Ипак, после 21 утакмице, Младост ГАТ је била на другом месту упорно гањајући лидера из Инђије.
– Све сусрете као домаћини играли смо јесенас у Челареву и то није било нимало једноставно. Ривали су нам стизали практично на неутралан терен, али смо, ипак, на крају јесени били први пратилац лидера Инђије. Тада смо Кресовић, Малешевић и ја сели с власником ГАТ-а Дејаном Слијепчевићем и разговарали о томе да ли постоји могућност да нападнемо и пласман у Супер литу. Договор је био да појачамо тим, што смо зимус и урадили, затим се добро припремили у Турској и тако дочекали пролеће.
Новосађани су напокон били прешли на своју „ГАТ арену” и из утакмице у утакмицу све сугестивније показивали и ривалима и јавности да њихове жеље никако не моту да се подведу под пусте снове.
– Завршили смо прелиминарни део првенства поново на другом месту и ушли у плеј-оф. Ту је до изражаја дошао квалитет екипе, играли смо најстандардније од супарника у борби за прва два места. И, ево, остварили историјски успех уласком у друштво најбољих. Иако се томе мало ко надао, веровали смо у наш рад, нисмо се бавили калкулацијама и то нам је донело велики резултат. С поносом, али и задовољством, Ристовски је нагласио чињеницу да је Младост ГАТ имала највише победа у сезони, да је примила најмање голова (од тога само девет на гостовањима) и да је имала Милана Видакова, најбољег стрелца у Првој лиги.
– Ниједна утакмица у плеј-офу није била лака. Било је тешко савладати Лозницу, ОФК Жарково, Железничар, Инђију, или Раднички и сваки сусрет на том путу био је за нас кључни. Важан детаљ је био што смо током пролећа играли на нашем стадиону, што нам је било важно на психолошком плану, тим пре што смо у готово сваком сусрету играли пред испуњеним гледалиштем и то с нашим навијачима. То је био такође један од кључних детаља закључио је Ристовски.

ИЗБОРИО ЕЛИТУ: Љубомир Ристовски ФОТОГРАФИЈЕ: Младост ГАТ

А. Предојевић

СТРУЧНИ ШТАБ

Уз Љубомира Ристовског, стручни штаб екипе Младост ГАТ чинили су и помоћни тренери Жарко Ђаловић и Саша Филиповић, као и тренер голмана Дејан Зукић. Лекар екипе је др Милован Радуловић, физиотерапеут Милош Радаковић. Секретар стручног штаба је Александар Степанов.

МИЛАН ВИДАКОВ ПРВИ СТРЕЛАЦ

Млади нападач Милан Видаков био је први стрелац Новосађана, али и Прве лиге са 18 голова доказујући да израста у модерног нападача. Други стрелац екипе је Никола Поповић, мреже ривала је тресао седам пута. По пет голова су постигли Зоран Караћ, Срђан Димитров и Дамјан Гојков (с учинком и у дресу ОФК Жаркова), док је три пута стрелац био искусни Данило Секулић.

ПРИЗНАЊЕ МИЛОЈЕВИЋУ

Велико признање Младост ГАТ је добила и позивањем голмана Алексе Милојевића у репрезентацију Србије до 21 године.
– Лепа и велика вест за Милојевића и за афирмацију клуба — сложио се Ристовски. – Дошао је зимус из Бачке Паланке, реч је о веома талентованом чувару мреже и није случајно што је добио позив у државни тим. То је додатни подстрек за све играче Младости ГАТ.

Извор: http://www.zurnal.rs

 

ОБЈАВЉЕНО: 02. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!