ЧИСТ ФУДБАЛСКИ ХЕДОНИЗАМ: ТСЦ МАШТА О АЈБРОКСУ ИЛИ ВЕЛОДРОМУ

Председник Јанош Жембери навија за Глазгов, Немања Петровић би пре у Марсељ

Деловало је као сан, а претворило се у јаву. Име ТСЦ-а данас ће се на жребу за треће коло квалификација за Лигу шампиона наћи уз саме великане европског фудбала. Тополски спортски клуб чека 12 сати и жреб у Ниону да сазна да ли ће европску сезону почети утакмицама против ПСВ Ајндховена, Олимпик Марсеља, Браге или Ренџерса.

У оваквој конкуренцији, то је сасвим јасно, нема лаких ривала ни оних “пожељних”. Сви су, у поређењу са актуелним вицепрваком Србије, јаки као земља. Мада, има неких личних жеља. Немања Петровић је тако за Марсељ, првенствено због атмосфере на Велодрому, први човек ТСЦ-а Јанош Жембери није крио да би најрадије у Глазгов. Опет, због амбијента на Ајброксу.

Ренџерс делује као можда и најлакши ривал, а приде је атрактивнији од Браге, која још није клуб са звучним именом, али јесте тим са европским квалитетом. ПСВ и Марсељ су већ величине. Уосталом, Олимпик је само овог лета вратио Пјер Емерика Обамејана, за деветофицрено обештећење довео Ренана Лодија из Атлетика и Руслана Малиновског из Аталанте, па за нешто мање из Мадрида покупио и Жофрија Кондогбију, те Амина Харита из Шалкеа. Све скупа потрошио је 36.000.000 евра што је сума коју би према тренутном стању ТСЦ на први тим потрошио за отприлике десет година.

ПСВ нешто скромнији у понашању, али је и он потрошио 12.500.000 евра на довођење Ное Ланга из Брижа, 11.000.000 за Аугзбурговог Рикарда Пепија. Дакле, за једног играча отприлике трогодишњи буџет ТСЦ-а. Чисто да не кренемо да летимо пре времена.

Па ипак, оно што би требало да опусти Тополчане јесте чињеница да немају шта да изгубе. Чак и ако испадну у трећем колу квалифиација за Лигу шампиона, као учесници ове “нешампионске стазе” прескочиће плеј-оф за одлазак у Лигу Европе, већ ће директно у групну фазу. Што се у старту и предвиђало.

Нема дакле притиска, нема фаталног сценарија. Чист фудбалски хедонизам.

Извор: http://www.mozzartsport.com 

ОБЈАВЉЕНО: 24. 07. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!