ЦРЊАНИ ЛАКО САВЛАДАЛИ СТАРЧЕВЦЕ СА 2:0

Одавно у Црњи није гостовао бољи тим а да су га црњани лакше победили! Игра је била малтене равноправна, Старчевци су се организовано и велíким делом утакмице успешно бранили, добро функционисали у маневру али, упркос свом најбољем појединцу Лукилћу, били неефикасни у завршници. Црњани опет бледи у одбрани, солидни у маневру а доста добрии у нападу. Дали су два гола, двапут погодили стативу, пропустили неколико стопостотних шанси, а није им свиран ни више него очигледан једанаестерац. Да је разултат био и већи не би био незаслужен, али је и овај реалан јер су се гости из Старчева представили као веома квалитетна екипа. Додуше, играли су нешто оштрије (не и прљаво) често на ивици (не)дозвољеног, то их је коштало више жутих и два оправдано досуђена црвена картона, али показали су да знају да играју, да су добро укомпонована, уиграна и висококвалитетна екипа.

Црњани су победили захваљујући спретности свог полушпица Горана Влаучина који се оба пута сам нашао пред противничким голманом и рутински га матирао. Први пут у 18. минуту када га је сјајни Стричевић, након што се вешто ослободио неколицину противника, идеално упослио, он исфинтирао голмана Лапића и готово се ушетао у гол. Други пут се то десило у последњем минуту утакмице када се исти играч, због искључења двојице играча и потпуно разбијене одбране гостију, упослен идеалним проигравањем Мастила, нашао у шеснаестерцом противника и прецизним шутем поставио коначан исход меча.

Иако је дао два поготка, и тако по многима заслужио епитет играча утакмице, нећемо робовати формалној заблуди. Играч утакмице је 32-годишни Владимир Стричевић, летошње појачање из Новог Сада, момак који се свесрдно трудио – трчао, уклизавао, износио лопту, правовремено и креативно упошљавао своје играче у шпицу, речју – блистао!

Српска Црња: Игралиште “Будућности“. Гледалаца око 150. Судија: Бојан Миливојев Алибунар 7. Стрелац: Влаучин у 18. и 90. минуту. Црвени картони Ђурковћ и Јосимов (Борац). Играч утакмице: Владимир Стричевић.

Будућност: Куручев 7, Станић 6, Марков 7, Радојичић 6 (Перин 6), Томин 5 (Стојичић 6), Влаучан 8, Ајдарић 7, Мастило 7, Кондић 7, Савин 5 (Хованец 6), Стричевић 9.

Борац: Лапић 7, Стевовић 6, Ђуричић 6, Ивановић 7, Петковић 7, Глиговић 7, Лукић 7,5. Ђурковић 6, Мачкић 7, Јосимов 6 и Јовашевић 7.

Двоструки стрелац, Горан Влаучин (фото: Иван Врачар)

Пише: Драган ПЕЈИЋ

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 08. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!