ЦРНОМАРКОВИЋ ПРВО ПОЈАЧАЊЕ НОВОСАЂАНА

Војводина на прагу ангажовања искусног штопера љубљанске Олимпије

Није први пут да су из Војводине показали изузетну заинтересованост да у своје редове доведу Ђорђа Црномарковића (29). Високог (188 цм), левоногог штопера је, пре неколико година, желео у црвено-белом дресу да види тадашњи тренер Старе даме Ненад Лалатовић, али посао, ипак, није био реализован.

Две године потом, међутим, трофејни тренер и одлични играч сарађивали су у нишком Радничком, с којим су стигли до другог места Супер лиге.

Сада је, чини се, дошло време да Црномарковић напокон постане становник Новог Сада и један од ослонаца одбране једног Војводине. Пре десетак дана је рођени Београђанин није прихватио понуду за продужетак сарадње са Олимпијом из Љубљане, већ се определио за трогодишњу сарадњу са црвено-белима из Српске Атине.

– Одлучио сам да направим следећи корак у каријери – каже Црномарковић. – Пресудила је моја жеља да будем ближе кући и породици. Олимпија је желела да потпишем нови уговор, али је понуда Војводине била повољнија, па сам одлучио да је прихватим. Фудбал је мој посао и понекад морам да оставим емоције по страни. Пријатељски сам се растао с управом клубом из Љубљане и поносан сам што сам био део зелено-белих.

Ђорђе је други пут у каријери напустио словеначки клуб. Први пут је отишао, иако није одиграо ниједан меч за Змајчеке, а сада је растанак уследио после освојене дупле круне.

Црномарковић је пружио значајан допринос у великом успеху, одиграо је у прошлој сезони 26 првенствених утакмица и постигао један гол, али понуда Олимпије није била толико добра и примамљива као Новосађана.

ФОТО: ФК Олимпија

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 08. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!