ЧУБРИЛО: СПРЕМНИ ЗА ТРОН

ЈЕДИНСТВО (БК) ЖЕЛИ У СРПСКОЛИГАШКУ КОНКУРЕНЦИЈУ

Пред старт Војвођанске лиге „Исток“ Јединство из Банатског Карађорђева проглашено је за фаворита. Није разлог само у чињеници да је тим тренера Бошка Михајловића, у последње три сезоне, био други, већ и због летошњих појачања.
– Мало је клубова, из сеоских средина, да функционишу као Јединство. Тајна, можда, лежи у податку да су већ деценију, у руководству а исти људи. За председника Синишу Чубрила, потпредседнике Драгана Радаковића и Николу Кривокућу, секретара Милана Басту и њихове сараднике, знају у банатској равници да су фудбалски фанатици и да им је клуб увек у фокусу.
– Три пута у низу били смо другопласирани, недостајао је корак и сад ћемо настојати да резултатске пропусте крунишемо успехом. На старту гостујемо снажној Козари и спремни смо да се са свима надигравамо. Формирали смо снажан погон који може да одговори на изазове и оствари успешне резултате каже Чубрило, до 2009. године првотимац Јединства, од чије „левице” су голмани стрепели.
Нагласио је да су играчи аматери и изнео занимљив податак.
– Имамо много запослених првотимаца и њихове радне обавезе су на првом месту, али стигну да одговоре захтевима тренера Михајловића. И у другим екипама је слично, али нигде у овом делу банатске регије није таква концентрација квалитета. Момци су изградили атмосферу и новајлије радо долазе у нашу средину.
Уверен је да са квалитетним кадром и добрим радом екипа може да надвиси противнике.
– Трка неће бити лака, никад није ни била и увек су могућа изненађења. Сад смо јачи у односу на пролеће и то што нас други сврставају у кандидате за трон, неће нас успавати. Биће нам то додатна инјекција, спремни смо и орни да нападнемо прво место – јасан је Чубрило.
Драган Радаковић је одрадио велики део посла у прелазном року. Доласком Огњена Дучића (Раднички), Александра Грбана (Нафтагас), Јована Мијатовића (Црвена звезда, ВС) и младог нападача Стефана Попова (Војводина 1928), Јединство је појачало кадар.
– Скоцкали смо погон по жељи тренера Михајловића и ставили га на слатке муке. Добро смо скенирали сваку позицију у тиму и ангажовали играче за терен. Неки клубови желе да дођу до наших првотимаца, али им то не успева, појединци су годинама овде и увек је све по договору – каже Радаковић.- Уверен сам, као и остали у клубу, да је време да испишемо најлепшу страницу клупске историје и пласирамо се међу српсколигаше.

Б. Цвијетић

ИСКУСНИ БЕЗ РАМПЕ

Јединство није правило препреку најискуснијим играчима да каријере наставе у другим срединама.
Ковачевић и Дапчевић прешли су у комшијски Напредак из Честерега, Вукоје је наставио у Русанди из Меленаца, Нинић и Ђокић у Омладинац ФАМ-у и са свима смо се пријатељски растали. Били су део наше породице и врата су им увек отворена. Кадар смо обновили и у последњој деценији нисмо имали млађи погон — каже Радаковић.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 11. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!