ЧУКАРИЧКИ У ПРИЈАТЕЉСКОМ МЕЧУ ОДИГРАО НЕРЕШЕНО СА ЖЕЛЕЗНИЧАРОМ У ПАНЧЕВУ

Железничар – Чукарички 0:0

Стадион: „Младост“ у Панчеву. Гледалаца: 700. Судија: Дејан Петровић. Помоћници: Бојан Томовић и Горан Шаин. Жути картон: Маркишић (Железничар).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Живковић (од 56. Станковић), Лакићевић (од 70. Обрадовић), Конатар (од 77. Хајдин), М. Јовановић (од 86. Балаж), В. Станковић, А. Ковачевић (од 56. Пантелић), Петровић (од 86. Лаиновић), Ђорђевић (од 77. Маркишић), Павлов (од 77. Шушњар), Гргић (од 70. Трифуновић), Романић (од 86. С. Јовановић).

ЧУКАРИЧКИ: Филиповић (од 46. Белић), Роган, Миросавић, Дрезгић (од 77. Ковачевић), Ћаласан (од 70. Суботић), Ковач (од 46. Анливи), Миладиновић (од 63. Станковић), Томовић (од 63. Видосављевић), Ивановић (од 63. Ендијае), Аџић (од 77. Никчевић), Спасојевић (од 46. Зе Марио).

У последњој провери пред почетак нове сезоне у Супер лиги Србије Чукарички је одиграо нерешено против Железничара у Панчеву, у садржајном мечу у којем је било прилика на обе стране, мреже су ипак остале нетакнуте – 0:0. Шеф струке Душан Керкез је против дебитанта у елити играо у комбинованом саставу, одмарали су Тошић, Доцић, Сисоко, Стојановић и Бадамоси, који нису били ни у протоколу за овај сусрет.

Оба тима су била расположена за игру, па су већ на старту виђене шансе на обе стране. Прве две је имао Чукарички, у четвртом минуту после сјајне акције коју је започео Миладиновић, додао је до Ивановића, овај проследио лопту до Томовића, чији је ударац са 17 метара одбранио Живковић. После убацивања из корнера Ивановић је захватио волеј, али је са 12 метара шутирао преко гола Железничара.

У шестом минуту бивши играч Чукаричког Ђорђевић је добио мало више простора, шутирао је са 30 метара, а Филиповић је тај ударац уз мало мука одбранио. Дуго се чекло на нову прилику, а имали су је домаћи у 28. минуту. Ђорђевић је одузео лопту Ивановићу, проследио је до Гргића, овај је лепо упослио Павлова, а Украјинац је шутирао са 18 метара, Филиповић је успео да одбрани.

Само минут касније фантастична прилика за Чукарички, после одличног продора Рогана, Аџић је одлично утрчао и шутирао са осам метара, али право у Живковића. У 30. минуту шанса и на другој страни, Ђорђевић је још једном опробао ударац, лопта је закачила Дрезгића, али је на срећу Брђана завршила мало изнад пречке Филиповићевог гола. Могао је Железничар до вођства у 40. минуту. Петровић је остао усамљен у шеснаестерацу бело-црних, шутирао је искоса са десне стране са десет метара, али је Филиповић био одлично постављен.

У полувремену, Керкез је начинио три измене, уместо Филиповића на голу је стајао Белић, Ковача је заменио Анливи којем је ово био први меч за Чукарички, док је уместо Спасојевића шансу добио Зе Марио. Прву шансу у наставку имали су Панчевци, Гргић је побегао одбрани гостију и шутирао искоса са десне стране, али је то било преслабо за Белића. Два минута касније покушао је са 30 метара Анливи, али је Живковић био опрезан.

Одличну прилику имао је Железничар у 72. минуту, изиграна је одбрана бело-црних, али је шут Трифуновића из изгледне позиције одбранио Белић. Одмах потом, после убацивања из корнера, усамљен је остао капитен Јовановић, који је главом са десет метара шутирао поред гола Чукаричког. У 82. минуту Брђани су били близу гола, Станковић је шутирао са 20 метара, његов презимењак на голу домаћих је кратко одбио, на лопту је натрчао Зе Марио, али је чувар мреже Железничара потом био одличан, спречио је чист гол.

Фантастичну прилику, из категорије стопостотних, Чукарички је имао у 87. минуту, Никчевић је желео да буде несебичан, упослио је Зе Марија, који није добро захватио лопту, иако је био неометан на пет метара од гола. До краја меча, још једну врло добру прилику имао је Станковић, али је шутирао преко гола Панчеваца.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 23. 07. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!