ЧУМИЋ ДАО ДВА ГОЛА, ВОЈВОДИНА У НАДОКНАДИ ПОБЕДИЛА ВОЖДОВАЦ (ВИДЕО)

Фудбалери Војводине победили су екипу Вождовца резултатом 2:1 у 10. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Оба поготка за Војводину постигао је новајлија Никола Чумић у 60. и 90. минуту.

Данашњној утакмици присуствовали су генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић, селектор репрезентације Драган Стојковић, директор репрезентације Дика Стојановић и чланови стручног штаба.

 

 

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић (од 55. Н. Симић) – Бјековић, Траоре, Јеличић, Ђорђевић – Буснић (од 45. Топић), Милосављевић (од 55. Милетић) – Кабић (од 55. Чумић), Симић, Барај – Н. Николић.

Вождовац: Крунић, Дамјановић, Миловић, Вујановић, Мијаиловић, Пуртић, Пантовић, Ђуришић, Ивезић, Хајдин, Бурмаз.

Војводина је прва припретила, већ у другом минуту, Бјековић је проиграо Симића који се нашао у изгледној позицији, али је његов ударац са 10 метара изблокиран у последњем тренутку.

Вождовац је након те шансе био нешто конкретнији ривал и прву велику шансу имао је Пантовић у 11. минуту . Вождовац је наставио да свара шансе, а у 23. минуту поново је Царевић успео да заустави Пантовићев ударац и потом ногом избије одбитак у петерцу.

Воша је у 27. минуту имала најбољу контру на мечу, Барај је проиграо Бјековића на десном боку, овај вратио повратну за Николића, али је нападач домаће екипе одлучио да проигра Симића петом, уместо да шутира из одличне позиције са неких 11, 12 метара.

Вождовац је нову шансу имао у 43. минуту, Пантовић је главом проследио лопту до Бурмаза који је ишао сам ка голу Царевића, али су у последњем тренутку уклизао Траоре и спречио да упути озбиљнији ударац.

 

 

Вождовац је имао и прву прилику у наставку, Ђуришић је у 48. минуту гађао под пречку, Царевић је одлично интервенисао.

Након тога, Воша је коначно показала своје право лице, Симић је повукао најпре контру и проиграо Бараја који је шутирао преко пречке. У 53. минуту Симић је украо лопту на 15 метара и стигао до петерца, али је шутирао и он преко гола.

Кључни тренутак који је преломио утакмицу догодио се у 55. минуту када је Милан Раставац направио троструку промену. Повређеног Царевића заменио је Никола Симић, Милетић је заменио Милосављевића, а дебитант Чумић ушао уместо Кабића.

Само пет минута било је довољно да Чумић постигне свој првенац. После акције на левој страни, у којој су поново учествовали и Барај и Симић, лопта је стигла до Ђорђевића који је одлично пронашао Чумића, а овај са седам метара погодио за 1:0.

Предност Војводине трајала је девет минута, пошто је у 69. минуту Бурмаз постигао прелеп гол. Он је повукао лопту на десној страни, ушао у средини и са 25 метара је послао под пречку за 1:1.

Воша је до краја доминирала, али се и Вождовац одлично бранио и праве прилике су изостале све до надокнаде времена, а онда је на сцену поново ступио Никола Чумић.

Он је примио лопту на осам метара и погодио први угао за 2:1 и велику победу Војводине.

 

 

Извор: https://www.fkvojvodina.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 05. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!