ЧВРСТ ТЕМЕЉ ЗА НОВЕ УСПЕХЕ

ВЛАДИМИР ШПОЊА, СЕЛЕКТОР АМАТЕРА ФС ВОЈВОДИНЕ ЗАДОВОЉАН ПОБЕДАМА НА ТУРНИРУ

Аматерска репрезентација Фудбалског савеза Војводине, победом над селекцијом ФС Београда (2:0), освојила је квалификациони турнир региона ФСС за УЕФА регионални куп, стекавши право да представља нашу земљу на турниру, који ће се почетком септембра одржати у Старој Пазови. Учествоваће још аматерске репрезентације Словачке, Северне Македоније и Велса.

– Резултат остварен на стадиону Лагатор у Лозници, представља сјајан успех за играче, стручни штаб и ФС Војводине. Захвалност дугујемо руководству Омладинаца из Степановићева, ГФК Словена, Војводине и Младости из Бачког Јарка, јер су нам уступили терене на коришћење, при чему смо у сваком тренутку осећали несебичну подршку – каже Владимир Шпоња, селектор Аматерске репрезентације ФСВ.

У стручном штабу, били су још помоћници Дарко Пушкарић и Недељко Бабић, као и тренер голмана Дејан Костуранов.

-На првом окупљању у Степановићеву, приметио сам огроман мотив и жељу играча да се покажу у најбољем издању. Није било лако замисли спровести у дело. Имали смо само три тренинга и контролну утакмицу у Бачком Јарку. Поклапање термина турнира са баражом, ограничило је избор играча, а простор је додатно био сужен, пошто смо и у репрезентацији Србије у мини фудбалу, која је учествовала на Европском првенству у Сарајеву, имали играче које смо планирали за турнир. Истовремено и строга правила УЕФА о аматерском статусу су озбиљан проблем сваком савезу.

Мало расположивог времена, искоришћено је најбољи могући начин, са циљем да се оствари максималан учинак у Лозници.

-Заједно са сарадницима, састајао сам се неколико пута са Миодрагом Цвијићем, генералним секретаром ФСВ, и Миланом Мирковићем, секретаром стручног штаба. Размењивали смо идеје, правили планове и доносили одлуке, за које се испоставило да су биле пун погодак. Најтежи тренутак био је када смо морали да скратимо списак на 18 имена, посматрано кроз призму чињенице да су сви играчи желели да до краја остану део приче. Момци који су остали ван списка, показали су карактер и величину, свакодневно су слали поруке подршке. Ветар у једра, дала ја одлична атмосфера у свлачионици.

У првој утакмици, извојевана је убедљива победа (4:1) против репрезентације ФС региона Источна Србија.

– Амбијент на Лагатору је деловао инспиративно. Резултат прве утакмице био је убедљив, али на терену се водила рововска борба. Други меч, донео је двобој са селекцијом ФС Београда, вицешампионом Европе. Ривал је претрпео доста промена, па је колега Здравко Ковачевић имао тежак задатак да понови успех претходне генерације. Видело се да су обе екипе исцрпљене, имали смо хендикеп због повреде офанзивца Луке Костића, али издигли смо се и остварили победу. Свесни смо да имамо прилику да се пласирамо на Европско првенство. Пуно играча је скренуло пажњу на себе, па верујем да могу направити искорак у каријери.

Познат као озбиљан и посвећен стручњак, ништа не препушта случајности.

-Већ смо почели да се бавимо анализом предстојећих ривала. Бићемо спремни да у Старој Пазови наставимо победнички низ. Верујем у играче и њихов потенцијал да оду корак даље. Покушаћемо да искористимо сјајну тимску атмосферу коју смо изградили за кратко време, али и околност да се турнир игра у нашој земљи. Уздамо се и у енергију са трибина – нагласио је Владимир Шпоња.

М. Менићанин

ЦВИЈИЋ: ДИСЦИПЛИНА И СИСТЕМСКИ ПРИСТУП

Најбоља потврда да се у равници игра квалитетан фудбал огледа се у чињеници да је селекција ФС Војводине била победник четири од пет минулих турнира.

-Играчи и стручни штаб заслужују похвале за залагање и остварене резултате. Овај успех је за нас у савезу потврда да се у Војводини игра квалитетан фудбал, да су лиге регуларне и да има много талената. Велики значај имају култ играња у селекцији, дисциплина и системски приступ. Све то прати беспрекорна организација, води се рачуна о сваком детаљу, а за то највеће заслуге има Милан Мирковић, секретар стручног штаба и особа у ФСВ задужена за аматерску репрезентацију – рекао је Миодраг Цвијић, генерал-ћни секретар ФС Војводине.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 15. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!