ДА НЕ ВЕРУЈЕМ, ОТИШАО БИХ!

ЉУБО СТЕВАНОВИЋ, КАПИТЕН РАДНИЧКОГ, О ПРИПРЕМАМА И БОРБИ ЗА ОПСТАНАК

Изабраници тренера Марка Гутеше имали су пет провера у досадашњем току припремног периода. Поражени су од Студентског града (1:2), победили Црвену звезду из Руског Села (4:2), па нанизали поразе од Русанде (0:2), Нафтагаса (():4) и Јединства из Банатског Карађорђева (0:4). Генералну пробу Зрењанинци ће имати у суботу, крај Бегеја, против Кабела. Два дана после утакмице против Нафтагаса у Елемиру, капитен Љубо Стевановић, сумирао је утиске. 

– До финиша смо коректно изгледали, борили смо се и прштало је на сваком делу терена, а у последњих десет минута била је катастрофа. Млађи смо у односу на искусне Елемирце и то је приметно. У односу на јесењу сезону, ово је нови тим и осим мене, Зорана Шемића и Владе Јефтића, немамо играче са српсколигашким искуством и појединци ће, у наставку трке, да дебитују.

Времена у аматерском фудбалу су се променила, нема више ентузијазма, жеље за интензивним радом и напредовањем до већег ранга. 

– Кад је тешко, млади играчи брзо одустану, пример је финиш утакмице са Нафташима. Ако је висок мотив и борбеност на почетку, мора да буде и на крају меча. Разумем да напорно радимо, да имамо и по два тренинга дневно и да су ноге тешке, али не смемо да станемо, морамо да истрајемо до краја.   

Свестан је да на појединим сегментима игре мора више да се ради. 

– Треба да смо јачи код прекида игре пред оба гола. Имамо неколицину високих играча и треба да искористимо скок игру. Сад ће тренинзи бити лакши, радићемо највише на тактици и сигурно ће да дође до освежења, да се лакше трчи и пас буде прецизнији. Физичка припрема, до наставка првенства, биће на потребном нивоу и ту ривали неће имати предност. Тада би и концентрација морала да се побољша.

Црвено – црни су последњи и са свега девет бодова крећу у мисију борбе за опстанак. 

– Не гледам колико бодова имају ривали, али нема одустајања од борбе за опстанак. Да не верујем у остварење циља, не бих ни остао у клубу. Имао сам неколико позива из српсколигашких екипа, али нећу да се предам ни због себе, ни због младих саиграча и клуба.

Често прича са тренером Гутешом, његова је продужена рука на терену, а саветује и саиграче. 

– Стално говорим да треба да су стрпљиви, да не треба да клону кад противник поведе и да морају увек да дају све од себе. Максималним ангажовањем можемо да будемо конкурентни у борби за опстанак. Нисам никад дизао руке у знак предаје и верујем да ову битку можемо да добијемо – каже Љубо Стевановић, искусни капитен Зрењанинаца.

Б. Цв.   

ФОТО: МитарНикић/архива

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 22. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!