ДАВОР СУНАЈКО, НЕКАДАШЊИ НАПАДАЧ ТЕКСТИЛЦА: ЈУРИШ У СУПЕР ЛИГУ

Новајлије у Првој лиги Србије, ГФК Дубочица и Текстилац, најпријатнија су изненађења јесењег дела такмичења. Лесковчани, са 34 бода, деле другу позицију са Инђијом, док су Оџачани на четвртој са два бода заостатка. Резултати капитена Ирфана Зулфића и саиграча, наишли су на признања старијих генерација клуба, које и поред више покушаја, нису успеле да се вину овако високо, као што су то учинили њихови наследници. Успех није могао да прође незапажено, па су током прве фазе такмичења у вишем рангу, стизале похвале претходника. Један од њихје Дарко Сунајко (74), у сезони 1974/75. постигао је више голова него остали саиграчи, па је прешао у друголишаку екипу Врбаса, где је провео три године. Касније је са Колубаром из Лазаревца ушао у Другу лигу, остао је седам сезона после чега је отишао у заслужену фудбалску пензију. Сунајко никад није прекидао контакте са Текстилцем и Оџацима, где се и сада памте његови брзи продори уз десну аут линију и бројни голови.

– Иако сам давно напустио Текстилац, редовно сам пратио стање у клубу. У том дугом временском периоду било је добрих резултата, али дешавале су се и неизбежне кризе, када није било све како се прижељкивало. Ово што је урадила садашња генерација играча и руководства је изван очекивања, заслужили су поштовање за успех. Остварен је сан многих генерација Текстилца и то ће златним словима бити уписано у историју клуба, од 104 године – истакао је Сунајко.

Екипу тренера Бранка Мирјачића, чекају многа искушења у насгавку трке од 24. фебруара.

– Из искуства знам да је у пролећној теже. Многе екипе су, можда, на почетку јесени мало и потцењивале моје Оџачане, сада после ових резултата, сигурно то више неће чинити, због тога ће бити теже долазити до бодова. Показали су наши наследнщи да имају квалитет да наставе успешно и афирмишу себе и клуб. Постоји могућности да се обезбеди учешће у баражу, што би био нови искорак на фудбалској мапи Србије, могли би да се поставе и виши циљ и покушати јуриш на пласман у Супер лигу. Уколико се лествица подигне тако високо, препоручио бих локалној самоупурави, као и власницима приватних фирми да помогну Текстилцу у остварењу циља. Била би то и велика реклама за све, што би додатно афирмисало овај крај Западнобачког округа – истакао је Дарко Сунајко, легенда Текстилца.

Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 04. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!