Od petog junskog dana upražnjena je i klupa Mladosti GAT – Ljubomir Ristovski završio je misiju u superligaškom debitantu iz Novog Sada.

Dan pred početak letnjih priprema, kako saznaje Sport klub, uspešni stručnjak nije postigao dogovor sa rukovodstvom Mladosti o nastavku saradnje. Na opšte iznenađenje, napustio je GAT arenu i ostavio zadatak Novosađanima da krenu u potragu za novim rešenjem na klupi. I to pod oznakom – hitno

Iza Ljubomira Ristovskog odličan je posao u Novom Sadu. Ubedljivo, kolo pre kraja, obezbedio je Mladosti GAT prvo mesto i superligašku promociju. Novosađani su igrali i najlepši fudbal na prvoligaškim terenima, beležili odlične rezultate u susretima sa rivalima iz vrha i zasluženo stigli do istorijskog uspeha.

Ostaće upisan i konačan rezultatski učinak novosadskog prvoligaša sa Ristovskim na klupi – u 37 utakmica: 21 pobeda, devet remija i sedam poraza.

Pred čelnicima novosadskog kluba, u narednim danima, kao primaran zadatak postavlja se imenovanje trenera, potom i formiranje tima za superligaške izazove. Nosiocima igre iz prošle sezone istekli su ugovori, napadač Milan Vidakov već se preselio u Vojvodinu… Vremena nema mnogo – za mesec dana počeće 17. šampionat Srbije.

Ovih dana, pored Mladosti GAT, zvrje prazne i klupe Partizana, Radničkog 1923 i Radnika. Konkursi, s pojedinih adresa, odavno su raspisani. Novi „oglas“ stiže iz Novog Sada…

Izvor: http://www.sportklu.rs i http://www.nsfudbal.com