ДЕФАНЗИВАЦ ВОЈВОДИНЕ МАРКО БЈЕКОВИЋ: ЗДРАВА КОНКУРЕНЦИЈА МОТИВИШЕ

 На први поглед човек би рекао да ће мало јачи ветар да га одува са „Карађорђа“. Конституцијом више подсећа на спринтера у атлетици, него на одбрамбеног играча престижног фудбалског колектива и поузданог бека младе српске репрезентације.

Међутим, свако ко је с њим био у дуелу осетио је чврстину и жељу, преточену у намеру, да заустави противнички напад и уз десну аут линији крене с лоптом у супоротном смеру.  Десни бек Војводине Марко Бјековић на јесен ће прославити 22. рођендан. Три дана је одмарао, као и сви његови саиграчи, после припрема у Словенији.

– Сваком ће пријати одмор после напорних припрема – каже Бјековић. – Тренинзи јесу били врло захтевни, али начин како су организовани и како су реализовани одложили су осећај умора за касније. Логично, боље је да тешке припреме резултирају лаким одговорима на такмичарске изазове, него да је обрнуто. Сваки тренер има свој програм и свој систем рада. Уз тренера Раставца има доста тога што научио и што је екипа усвојила и на физичком и на тактичком плану, истовремено.

Безмало 30 фудбалера, на које тренер Раставац са сарадницима рачуна, тренирало је на теренима у Ветернику и на двонедељним припремама у Словенији. Јачањем конкуренције на свим позицијама у екипи припрема се и одговор на напорну такмичарску сезону. Бјековић се конкуренцији радује.

-Ја јесам за здраву конкуренцију у тиму – објашњава наш саговорник. – Само конкуренција може да извуче оно најбоље и код мене и код конкурената. Волим добре играче попут Лазаревића покрај себе, на мојој позицији. Тако ћемо један другога да подижемо у жељи да достигнемо тренерову претпоставку да смо заслужили место у саставу тима.

О опредељењу да се приклони одбрамбеним задацима у фудбалском одрастању, до нивоа позданог бека у Војводини, Бјековић сведочи да је заслужан Реалов бек Карвахал. Како у данима у омладинском тиму, остао је доследан до данашњих дана.

-Истина, волим Карвахала и његов начин решевања свих ситуација у одбрамбеној линији Реала. Не покушавам да га копирам, није то баш тако лако, има доста добрих десних бекова и трудим са да од свакога усвојим елементе које запазим и који ми се у њихово игри свиђају. 

Марко Бјековић није журио са кораком преко границе. Уговорна обавеза са Војводином истиче му за две године. У међувремену, најосетљивији део одрастања, премостио је играјући за Кабел у Првој лиги Србије. Једини гол у каријери постигао је у дресу клуба са Штранда, против Колубаре. Повратаком у Војводину, повреда у сусрету са Црвениом звездом избацила га је из строја на годину дана.

-То ми је најтежи период у досадашњој каријери – присећа се Бјековић – Срећом, последица нема, лечење и време опоравка су одлично реализовани, мало ме је страх од дуела пратио приликом повратка на терен, али после две три утакмице био сам онај стари. Мени су дефанзивни задаци приоритет, али сваки допринос у офанзиви додатни је плус сваком дефанзивцу. Потрудићу се да поправим статистику у погледу асистенција, а ни гол против Колубаре ваљда неће остати једини погодак у мојој каријери. 

Вечерас ће тренер Раставац прозвати играче на почетку микроциклуса припрема, после тродневног одмора. До недеље и премијерног меча са Напретком на Карађорђу нису планиране контролне утакмице.

-Мислим да ни нема потребе за новим сусретима- сагласан је Бјековић. – Уочљиво је било како из утакмице у утакмицу напредујемо. Нисмо изгубили ни један меч, што и јесте резултат рада на детаљима у току припрема. Наравно, остало је још детаља које би требало разрадити, припреме су кратке, пауза у првенству такође, али најважније је да су сви играчи максимално прихватили систем рада и уклопили се у захтеве тренера. Како староседеоци, тако и новајлије у клубу, сви смо спретно укомпоновани у састав достојан завидног пласмана у Супер-лиги.

Аутор: Л. Бакмаз

Извор: https://www.dnevnik.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 04. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!