ДЕЈАН ГРУЈИЋ НА КЛУПИ

Црни облаци надвили су се над Јединством (Стара Пазова). После серије пораза, руководство се одлучило за промену у стручном штабу, а цех је платио Милан Вујасин. У жељи да се тим тргне за наследника је изабран Дејан Грујић, један од млађе гарде, а био је први помоћник Дарку Тешовићу у прволигашу Радничком (Сремска Митровица).

– Нисмо исхитрено реаговали, дуго смо одлагали одлуку, али на крају прибегли смо овом кораку – каже Миша Хриц, председник Јединства.- Имали смо неколико понуда, али одлучили смо се да ангажујемо млађег тренера, жељног доказивања. У зимској паузи засукаћемо рукаве и начинити озбиљнији заокрет. Пролећна сезона донела нам је само једну победу, мада на већини утакмица нисмо били слабији. Промена на клупи, по неписаном правилу, доноси и нову покретачку снагу, свежину и енергију, верујемо и више самопоуздања и мотива, па је то био разлог прекида сарадње са Вујасином, уз обострану сагласност и пријатељски растанак. Убеђени смо да ћемо се са вредним стручњаком састати у нека боља времена.

Јединство има велики проблем са лошом инфраструктуром, најгора зелена површина кварила је игру сениора, а спречавала је и напредовање младих нараштаја.

– То је већ дуже горући проблем Јединства. Надамо се да ћемо то решити до краја године, да ћемо пролеће дочекати са бољим комфором. У школи имамо више од 200 малишана, о њиховом усавршавању и напредовању брину седморица младих стручњака, то нам је највећи капитал. Уз подршку локалне самоуправе убеђен сам да ћемо проблем са игралиштем решити, уз бољи прилив средстава, да бисмо наставак првенства дочекали са више оптимизма и мање тешкоћа. Лига је уједначена, свако може да изненади, а наш циљ је да сачувамо статус.

Пред Јединством је, можда, и највећи изазов, сутра у Зрењанину, са Радничким, који се такође налази у незавидној позицији.

– То нам је и највеће искушење за преокрет – каже Данило Миленковић.- У досадашњим мечевима нисмо били подређени, али нам је лоша завршница, уз неке друге околности донела неуспех. Најбитније је да са новим шефом струке испољимо већу дисциплину у игри, хтење и максимално залагање, уз бољу ефикасност. Убеђен сам да се са тешког гостовања можемо вратити са три бода. Нови шеф струке познаје већину играча, верује у њихов квалитет, али извесно је да ће доћи до неких промена у систему игре.

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 06. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!