ДЕЛИЈА БЕЗ ТРЕМЕ И СТРАХА

НИКОЛА ГАЛИН, ГОЛМАН НАФТАГАСА ИЗ ЕЛЕМИРА, НАЈМЛАЂИ У СРПСКОЛИГАШКОЈ „ВОЈВОДИНИ“

У дебитантској сезони елемирског Нафтагаса у српсколигашком каравану, испред мреже биће Никола Галин. Биће најмлађи чувар мреже у „Војводини“, рођен је 17. априла 2005. године, висок је 194 цм и прави је делија у погону „нафташа“.
Почео је у Академији Бамби, прошао је све селекције зрењанинског Радничког, а прошле јесени, у Сакулама, дебитовао је у Српској лиги.
– Кад су ме, прошле зиме, позвали из Елемира, нисам се двоумио. Тренер Владимир Грбушић добро ме познаје из најмлађих дана, пружио ми је прилику и све минуте пролећне сезоне, провео сам испред мреже и, кажу, допринео да освојимо прво место на војвођанском „Истоку. Кад сам пригрлио пехар за пласман међу српсколигаше, од мене нико није био срећнији – каже Галин.
Учио га је дуго Горан Гавриловић и, како каже, дугује му захвалност. Свестан је да Српска лига значи и вреди више од војвођанског фудбалског попришта.
– Били смо убедљиви на „Истоку”, а сад следи тежа прича. Имали смо провере са српсколигашима и видели да ће бити паклено, али нема страха, одлично тренирамо и спремни ћемо да уђемо у првенство.
Многи се питају, да ли Галин, са само 17 година, може да изнесе терет српсколигашких мечева.
– Знам да сам најмлађи, али не плашим се изазова. Има позитивне треме и једва чекам старт и окршај са Текстилцем. Први тест имали смо са Оџачанима и победили (2:0).
Елемирци су одиграли четири меча, Галин је био на висини задатка, а зна да буде и самокритичан.                    – Увидео сам напредак у више сегмената и потврђено да се може до успеха само уз добар рад и велику ангажованост. Има и делова које треба да поправим и на њима радим и мимо тренинга.
На крају је прозборио и о циљевима екипе.
– Дебитанти смо, али готово да смо сви окусили српсколигашке мечеве. Имам један меч, а Грбић, Савановић, Миливојев, Самарџић, Бјелица, Панић, Тадић, Чигоја, Степанов и Попов много више. Знамо да ће бити тешко, пратимо дешавања у прелазном року, делује да ће трка да буде изједначена и неизвесна, а са квалитетом и искуством, можемо да будемо у горњем делу табеле – оптимиста је Никола Галин.

Б. Цвијетић

ДАНАС СА РАДНИЧКИМ

Пред Нафтагасом је, данас, генерална проба и угостиће комшијски Раднички. Елемирци су имали четири теста, победили су ОФК Београд (4:0) и шајкашки Борац (3:2), поражени су на гостовању Текстилцу (0:2) и ОФК Кикинди (0:2). Зрењанинци су касније почели припреме, али имају проверу више.
– Толико се добро познајемо да једни друге не можемо да изненадимо и ово је прилика да видимо колико спремни улазимо у трку. Првенствени окршај је у четвртом колу и без обзира на ту чињеницу, данас неће бити скривалица – рекао је Владимир Грбушић, тренер Елемираца и до пре годину дана, први сарадник Предрага Кандића у Радничком.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 05. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!