Имајући у виду резултате првог кола каравана војвођанских српсколигаша, дерби актуелног другог игра се крај Тисе. Јер, лидер Јединство из Старе Пазове је са 4:1 испратило Зрењанинце, а Бечејци су „минималцем“ пријатно изненадили у Новим Бановцима.

– Није нас „опио“ резултат у Нови Бановцима. Чврсто смо на земљи и са великим ичшекивањем чекамо „премијеру“ пред нашим гледаоцима. Сви смо на окупу, вредно смо радили и из утакмице у утакмицу очекујемо бољу игру. Права прилика да то потврдимо је субота. Ривал за свако поштовање и само максималним трудом можемо доћи до нове радости, вели тренер Бечејаца Лазар Дабижљевић.

Гол одлукеу Новом Бановцима, после додавања млађег брата Игора, постигао је Ненад Кудрић. И у „генералки“ пред нову сезону против Текстилца био је стрелац „евро гола“. Али, пре тога на контролним утакмица ниједанпут се није уписао у листу стрелаца.

– Заборавимо оно што је било. Кренуло ме је. Али, далеко битније је да екипа добро игра и победи, него хоћу ли се ја уписати у листу стрелаца, мада бих, искрено, волео да наставим голгетерски низ.Неће бити лако са Старопазовчанима, који су већ на старту показали да то није екипа из минуле сезоне. Међутим, где ћемо ми освајати бодовеако не код куће и пред нашим навијачима, које позивам да нас подрже са трибина, а ми ћемо им се одужити борбеном игром на терену и верујем победом, оптимиста је нападач Бечејаца Ненад Кудрић.

Последња три међусобна окрашаја Бечејци су решили у своју корист, али то више није оно Јединство. Уз то, традиције постоје да би се очувале и рушиле. И из тог разлога ће судар крај Тисе бити занимљив.

Иако је међу најмлађима, Бечејци очекују много од Игора Кудрића (10) – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net