ДЕРБИ СЕ ИГРА У ОЏАЦИМА, ДОЛАЗЕ УСПЕШНИ ПАЗОВЧАНИ, ЛИДЕР ДОЧЕКУЈЕ УЗДРМАНИ ОМЛАДИНАЦ, СТИЖЕ ЛИ ПРВА РАДОСТ КРАЈ СКРОБАРЕ?

Војвођанска водећа тројка сигурно гази и новим победамама учврстили су тренутне позиције. Хајдук 1912 је изненадио у Белегишу, Тиса подиже форму, док су млади Зрењаници прекинули серију неуспеха ремијем на Штранду.

13. коло обележиће дерби у Оџацима између Текстилца и Јединства. Оба ривала укњижија су по две победе и озбиљни конкуренти су водећим Сомборцима. Текстилац је са новим тренером Милованом Панковим славили су у Новим Бановцима и учинили шампионске снове реалнијим. Домаћин је пођеднако успешан у Оџацима и када гостује, док су Пазовчани код куће знатно ефикаснији. Тренер Милан Вујасин каже да су изградили добру хемију, задовољан је односом и стабилношћу тима. Успели су да преокрену вођство “нафташа” захваљујучи психолошкој стабилности, квалитету и карактеру.На пут крећу без капитена Вујасина, Шимуна, а под знаком питања су Миленковић и Пађен.

Водећи Раднички 1912 дочекује уздрмани Омладинац, коме не цветају руже. Променили су комплетни играчки кадар, три тренера, али су далеко од жељених позиција. Сомборци су комшије из Станишића декласирали са пола туцета голова И нови тренер Јеврић успешно наставља где су његови претходници стали. Најефикаснија навала и најчвршћа одбрана покушаће да упишу нови трјумф, против ривала који мало прима и постиже голова. Раднички 1912 није толико убедљив у Сомбору, баш као гости ван Нових Бановаца.

Утакмица у Кули обећава квалитетну и неизвесну представу. Хајдук 1912 осокољен победом у Белегишу, коју су скупо платили, двоструким преломом ноге најбољег играча Шарића. Борац, сутрашњи противник, игра у континуитету и пет бодова из три кола учврстили си их на петом месту. Ради се о чврстом и стабином ривалу, И тренер Рачић наглашава да морају збити редове, “изгинути” ако треба, И одиграти за повређеног Шарића.

У Бечеј долази Кабел и прилика је да најбољи стрелац Кудрић увећа голгетерски учинак од 11 голова. Ако буду мотивисани могу пружити добру партију, или ће разочарати, средине нема. Новосађани су неочекивано остали без два бода против фењераша из Зрењанина. На младој екипи играње на свака 3-4 дана оставило је трага, стигао је умор и на страни нису успешни као на Штранду.

Нафтагас је поразом у Старој Пазови прекинула успешну серију, али су у Елемиру један од најуспешнијих домаћина и фаворити су против непрепозатљивог ривала из Бачке Паланке. ОФК Бачка је са два ремија прекинула негативан низ, али су и даље при дну табеле. Мучи их хронична неефикасност, то им се понављало ранијих сезона, и на гостовањима су освојили само бод.

Румљани су после четири кола успешних резултата изгубили у Адорјану. Против најслабијег госта лиге, Станишића(без освојеног бода) су велики фаворити. Питање је могу ли се гости из сомборског предграђа опоравити после дебакла у сусрету са лидером, тешко ће моћи да се “ваде” против чврстог и дисциплинованог састава 1. маја, поготову ако се зна да у конту имају највише пораза и примљених голова.

Освојен бод Зрењанинаца у Новом Саду може бити подстрект у дуелу са Тисом. Раднички “хвата” последњи воз уколико жели да води равноправну борбу за опстанак. Без победе су крај Скробаре(два бода), и за ривала ће имати скромног госта из Адорјана(четири бода). На претходне три утакмице освојили су седам бодова, и на њиховим мечевима пада највише голова.

Један од два дуела у недељу играће се у Панчеву, где стиже Подунавац. Млада и полетна екипа домаћина уписала је два ремија, последњи у Бачкој Паланци. Имају коректан састав и победа против новајлије намеће са као императив. Екипа из Белегиша је неочекиваним поразом поред Дунава прекинула низ од три победе, и на осам утакмица без примљеног поготка(гол разлика 7:5).

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 05. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!