ДЕРБИ У БЕЧЕЈУ, СТИЖУ МОТИВИСАНИ КИКИНЂАНИ, СЛОВЕН НА ПОПРАВНОМ У ПАЗОВИ, ДУНАВСКИ МАТИНЕ У НОВИМ БАНОВЦИМА

Војвођански српсколигаши у суботу и недељу играју утакмице другог кола. На премијери било је изненађења у које можемо сврстати тријуфм Пазовчана у Елемиру, Железничара у Подунавцима и 1. маја у Панчеву. Гости су били успешнији (четири победе) од домаћина(три тријуфа). Стрелци су се распуацали и постигнут је 21 гол.

У суботу се игра шест утакмица. Пажњу привлаче дуели у Кули, Бечеју и Старој Пазови.

Бечејци по традицији победама отварају сезону и тријумф у Руми иде томе у прилог. Ради се о стабилном српсколигашу, који је конципирао бољи тим него прошле сезоне. Ривал из Кикинде је изненадио Бановчане и победа на отварању много значи за даље. Тренер Шпоња каже да их очекује тешко гостовање и морају се максимално заложити и тактичком дисциплином доћи до жељеног резултата.

Јединство је неочекивано освојило бастион у Елемиру, где се мало ко може похвалити освојеним бодовима. Изгледа да су погодили са великим бројем квалитетних новајлија(15 играча, половина бонуси). Победу морају оверити против новајлије Словена, који је на старту кикснуо од Бечеја 1918. Костур тима из Војвођанске лиге је остао и питање је колико су квалитетни за овај ранг. Морају се брзо рехабилитовати и повратити самопоуздање како би били конкурентни осталим екипама. Нису без шансе да изненаде Пазовчане, уколико буду одиграли боље него у Руми.

Хајдук 1912 је поново домаћин и за противника има уздрмане Нафташе. Куљани су против Борца пружили изненађујуће добру представу, одиграли конкретније, имали неколико прилика и остаје жал за пропуштеним. За Нафтагас кажу да је још тежи ривал, који је задржао комплетан састав и жељни су да победом избришу минус са старта.

Железничар представља пријатно освежење и победа у Белегишу даје наду да могу далеко догурати. Угостиће “брзи воз” из Панчева, кога су на споредни колосек “преместили” сјајни Румљани. Види се да се још нису комплетирали нити скоцкали и као да животаре у сенци славнијег суперлигаша Железничара.

1. мај и Кабел су на старту уписали победе, с тим да тријумф Румљана добија на тежини. Нови тренер Белић се храбро ухватио у коштац са невољама(остали без већине играча) и изгледа да је на добром путу да постави екипу на здраве основе. Млади састав Новосађана као да се угледао на популарне “графосе” и предвођен искуснијим Петровићем и Новаковићем показао да ће многима загорчати живот.

Зрењанинци су најављивали кам-бек и добре игре, али се на старту то изјаловило. Озбиљно су реконструисали тим све у циљу да се наметну квалитетом и бољим играма. За ривала ће имати неугодне госте из Адорјана, који имају амбиције да понове игре из прошле сезоне. За тренера су ангажовали Дарка Веселиновића и на путу је да састави снажну и успешну целину.

Утакмице у Бачкој Паланци и Новим Бановцима играју се у недељу.

Омладинац се први пут одлучио да игра недељом пре подне и првог ће тестирати Подунавац. Обе екипе су биле неуспешне на старту и појачани домаћин са младим тренером Лежајићем размишљају како да изненаде комшије са обале Дунава. Није лако тренеру Стевановићу после пораза у Белегишу од “жеље”и велики минус на старту треба избрисати бољим издањем у Бановцима.

Борац је био фаворит у Кули, с обзиром да имају искусан и квалитетан тим који је дуго на окупу. Имали су више лопту у ногама, али без јасне завршнице, за разилку од домаћина који је био конкретнији. У Шајкашу су ближи победи од ОФК Бачке. Гости са Дунава озбиљно су се појачали, Анђелковић, Тасић и Плавшић су гаранција да ова екипа може много више него протекле сезоне. Да ли ће се амбиције остварити остаје да се види у наредним колима.

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 18. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!