ДЕРБИ У ПОСЛЕДЊЕМ КОЛУ

Жреб је хтео да се у последњем колу лигашког дела футсал елите крај Тисе игра дерби између домаћег Бечеја 2003 и лидера на табели Лознице Град 2018. Истина је да су обе екипе избориле право наставка такмичења у плеј офу, али у доигравању је врло битно с које позиције се стартује.

Лозничанима је потребна победа или нерешен резултат, не да би обезбедили директан пласман у полуфинале, јер га већ имају, него да са „коте 1“ стартују у доигравању, које се игра на две победе, и у случају нерешеног исхода у победама да имају предност играња на домаћем терену у „мајсторици“. Бечејци имају „коту 5“, али ако би Kоњарник играо нерешено или изгубио у Новом Пазару, победом би се попели степеницу више и заменили место са Kоњарником, који ће им, свакако, бити ривал у четвртфиналу. Буде ли тако, они би имали предност домаћег терена у евентуалној „мајсторици“ и у случају пролаза у полуфинале избегли би играње са Лозничанима, него би се сударили са Врањанцима, за које се сматра да су, ипак, нешто лакши противник. Али, то су само комбинације. Терен је мерило и на њему ће сесве знати.

– Нисмо калкулисали до сада, па нећемо ни сада. Увек идемо на победу, али не остварино увек циљ из разноразних разлога. И сада имамо разлога за бригу. Дефанзиваца Марка Живкуцина је повреда избацила из строја, а на нападача Срђана Голуба изненада због болести не можемо да рачунамо. Но, не одступамо од борбе са квалитетним ривалом, вели тренер Бечејаца Игор Шошо.

Дерби се игра у суботу од 19 сати под кровом „храма спортова“ крај Тисе. Интересовање за гостовање Лозничана, у чијим редовима је неколико репрезентативаца Србије, је велико не само у Бечеју, већ читавом Потисју. Уосталом, на терену ће бити најефикаснија екипа Бечеј са 83 гола, Лозничани су дали десет мање, и најсигурнија одбрана, јер су Лозничани примили 37 голова. Највијање са трибина ће, нема сумње, бити додатби стимуланс домаћину да покуша да изненади лидера.

Додајмо да се све утакмице последњег кола лигашког дела футсал шампионата играју у исто време, субота од 19 сати. Службена лица у дербију крај Тисе су из Београда. Суђење је поверено је тројци, Небојша Панић, Владан Радуловић и Предраг Лазаревић, докће функцију делегата ФСС обављати Миленко Марић.

Фото (В. Јанков): Капитен Стефан Кораћ предводи Бечејце

Аутор: В. Јанков

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 15. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!