ДЕРБИ ЗАЧЕЉА ВИШЕ НЕГО ЗАСЛУЖЕНО ПРИПАО БЕЧЕЈЦИМА

Окршај екипа које имају најтањи бодовни салдо у наставку првенства, више него заслужено припао је Бечејцима. Зрењанинци су само у 79. минуту припретили преко Попова, после чијег ударца главом се испречила статива. Насупрот њима, момци са Тисе постигли су шест голова и тако прекинули низ од пет утакмица без датог гола и бода, а могли су, бар, још толико! Најефикаснији био је са три поготка Итан Дервиши, а један му је поништен због офсајд ситуације.

Серију голова отворио је искусни Чадомир Томчић у 8. минуту. Прво је офанзивни дефанзивац по левој страни Прерадов добро шутирао са бока, а неко избио са гол линије у корнер. Посла ударца из угла најбоље се снашао Томчић и из близине главом послао лопту у мрежу. Вођство је дуплирано десетак минута касније. Варга је одлично прошао по десној страни и центрирао, а Дервиши постигао свој први гол. У 27. минуту Варга је добру игру крунисао голом, а у 34, минуту је добру лопту Дабижљевића претворио у гол Дервиши, па се на одмор отишло са 4:0.

У наставку су домаћи дигли „ногу са гаса“ и епилог тога су само два гола у мражи гостију. Прво је у 65. минуту Јанковић асистирао Дервишију за њагов трећи гол, а три минута пре краја Тедић је центрирао, а Живков постигао првенац у дресу Бечејаца за коначних 6.0. 

 В. Јанков

Бечејци пре утакмице са тренером Дамиром Дакићем – фото:  В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 29. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!