ДЕСАНЧИЋ: ДОБРА ПОДЛОГА

КАПИТЕН ИНЂИЈЕ О ЈЕСЕЊЕМ ДЕЛУ ТРКЕ ЗА БОДОВЕ, КЉУЧНИМ ПАРТИЈАМА И ПРОЛЕЋНИМ АМБИЦИЈАМА

Први део трке за бодове и статус у прволигашком каравану за Инђију је био прилично турбулентан. Због  незавидног старта многи су помислили да су челни људи пуцали у празно кад су амбициозно најављивали борбу за једно од два места која воде у елитно друштво, али како је сезона одмицала, тако су се зелени, лествицу по лествицу, пели ка остварењу циља.

Прволигаш из Срема зимује на трећој позицији, са једнаким бројем бодова као и другопласирана ГФК Дубочица – 34, а један од најзаслужнијих за тај учинак је, без сумње, Александар Десанчић, по многима најбољи појединац у јесењем делу борби, чију руку је красила капитенска трака. Неуморно је шпартао игралиштем, несебично делио лопте „као на тацни”, без пардона решетао мреже ривала.

– У сезону смо ушли са јасно зацртаним циљем и визијом где желимо да будемо кад се заврши први део и сад могу да констатујем – остварили смо оно ппо смо планирали и очекивали. Имали смо пехове са повредама, као и извесне финансијске проблеме, али је на крају све испало како треба и сматрам да имамо сјајну подлогу за наставак – тврди вођа фудбалера Инђије.

Иза изабраника младог и темпераментог стратега Јована Голића су партије од сјаја до очаја. На некима им је срећа окренула леђа, било је окршаја када им се обило о главу то што су у њих ушли по принципу „лако ћемо”, с друге стране – на појединим мечевима „вртели” су ривале као на рингишпилу бриљирали у сопственом стилу.

 – Јесенас смо одиграли неколико угакмица које су биле заиста посебне и где смо као екипа изгледали баш добро, заслужили цео плен, на крају – остајали без бодова. Издвојио бих мечеве против ОФК Београда и Колубаре, много жалимо за тим бодовима, али… Најважније је да смо из тих окршаја изашли још јачи и решенији да се боримо за остварење циља.

С обзиром на то каква су дешавања и резултати први део сезоне, без сумње се може рећи да је пред тимовима који бију битку на прволигашкој сцени узбудљиво пролеће, те се не може ни наслутити ко ће коме да помрси рачуне на путу ка остварењу амбиција.

– Истакао бих да у Првој лиги Србије има много екипа које се могу подичити завидним квалитетом, као највеће конкуренте кад је реч о борби за пласман у највиши ранг видим ГФК Дубочицу и Јединство, отежаће нам борбу за врх. Сматрам да ће многе ствари да постану јасније после прелазног рока, биће познато у ком саставу ће ко да се бори. Све у свему, потрудићемо се да добро од радимо припреме и спремни дочекамо наставак првенства – истакао је Александар Десанчић, једна од најчвршћих карика у редовима Инђије.

Ј. Радисављевић

КАПИТЕН ВАГА ПОНУДЕ

Постоје велике шансе да Александар Десанчић током зимског прелазног рока промени средину. Јесенас је пружао запажене партије у континуитету и запао за око неколицини чланова елите.

– С обзиром на то да у уговору има ставку да клуб може да напусти као слободан играч, врло је вероватно да ће то и да се догоди. Остаје само да се види ко ће од заинтересованих на сто да стави најинтересантнију понуду.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 28. 12. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!