ДЕСАНЧИЋ: МОРАЛИ СМО БОЉЕ

ПРВА ЛИГА ОФАНЗИВНИ ВЕЗИСТА ИНЂИЈЕ НИЈЕ ЗАДОВОЉАН ПЕТОМ ПОЗИЦИЈОМ, ЗАОСТАТАК ЗА ЛИДЕРОМ 15 БОДОВА

Инђија зимује на петој позицији што је за многе изненађење, али у негативном смислу. Обзиром да су играчи прволигаша из сремске равнице у прошлом првенству, осим у плеј-офу, били супериорни у односу на ривале, у овој трци за бодове очекивало се много више.
Зелени су по многима, били међу главним кандидатима за пласман на елитну сцену, али први део првенства завршили су на петом месту са 28 бодова, колико има и Нови Сад 1921. Лидер, ИМТ одмакао је 15 корака, РФК Графичар и Железничар по девет, док Раднички (Сремска Митровица) на граници баража има само бод више. Инђијци тако нису остали без шанси за остварење циља, али чињеница је да много коцкица треба да се сложи за успех.
Александар Десанчић, офанзивни везиста, током јесени изнео је велики терет, често је био нерешива енигма за противнике и, без сумње, једна од најчвршћих карика у тиму.
– Нисмо задовољни петом позицијом, много бодова прокоцкали смо на нашем терену и хитно морамо да се позабавимо том проблематиком. Чињеница је да смо могли и морали боље, припремни период искористићемо да се што боље уиграмо, да будемо технички и тактички поткованији на пролеће. Сходно циљевима очекују нас велики битке – каже Александар Десанчић.
Сјајни креатор игре осврнуо се и на податак вредан хвале – Инђија јесенас није знала за пораз на гостујућим теренима.
– Нисмо положили копља на страни, чини се да лакше излазимо на крај са изазовима на туђој територији, пре свега, играмо растерећеније. Остаје само да поправимо учинак код куће и бићемо у повољнијем положају. У лепом сећању остало ми је гостовање Железничару. У Панчеву смо славили против сјајне и организоване екипе, а постигао сам и гол у том дербију.
Искусни играч средине терена уговором је за зелене везан до лета, али у случају да стигне добра понуда за клуб и њега, није искључено да каријеру настави у другој средини.
– Има интересовања и видећемо да ли ће све да се поклопи. Постоји могућност да одем у неки други клуб, али све уз договор са челним људима Инђије. Уговор имам до лета, а да ли ћу до тада и остати за сада нико не зна.
Иако је у јесењем делу трке за бодове био међу централним фигурама у тиму прволигаша из Срема, истиче да није задовољан личним учинком.
– Неписано је правило да увек може боље. Имам циљ што се голова тиче до краја сезоне, па ћемо да видимо да ди ћу успети да га остварим, О бројкама не бих – уз осмех каже Александар Десанчић.

Ј. Радисављевић

У ЕЛИТУ И КРОЗ БАРАЖ

Играч средине терена којег је искуство намучило како да се ухвати у коштац са изазовима, нагласио је да Инђија, упркос петој позицији и значајном бодовном заостатку у односу на ривале, није одустала од борбе за пласман у највиши ранг.                                                                                                                                                                    – Мислим да можемо да уђемо у трку за друго место, имамо квалитет, ако нас срећа послужи могли бисмо и директно у елиту. Ако сето не догоди ту је бараж – каже Александар Десанчић.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 15. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!