ДЕВЕТКА ЗА ГЛАВОБОЉУ

ТЕКСТИЛАЦ НЕМА СРЕЋЕ СА ЖРЕБОМ

Текстилац у последње две сезоне нема среће са жребом. На жребу у Зрењанину, пред старт Српске лиге „Војводина“, 13. августа, стицајем околности нико од челника клуба није био на овај скуп, па је клуб заступао искусни голман Бојан Браћ (на слици).
Прижељкивали су Оџачани такмичарски број за лакши старт трке за бодове, али десило се све супротно. Браћ није био срећне руке, па је извукао деветку, што значи да ће Оџачани у прва четири кола морати три пута да осму.
На премијери ће играти у Елемиру са новим српсколигашем Нафгагасом, потом ће гостовати у Белегишу, са такође новајлијом Подунавцем, а тек у трећем колу играчи тренера Саше Стојадиновића биће домаћини Радничком 1912. Недељу дана касније биће гости у Руми. Већ на први поглед јасно је да ће капитен Дејан Станковић и саиграчи бити на искушењима.
Куриозитет је да су Оџачани и прошле сезоне извукли исти број, само што је тада то учинио Милојко Ерић, који је с разлогом био незадовољан жребом. Прижељкивао се и тада лакши распоред а како се касније испоставило, биле су то четири јаке екипе које су играле запажену улогу у првенственој трци.
– Надали смо се лакшем распореду, али испоставило се да нисам био боље среће у односу на прошлу сезону. Чињеница је да ћемо опет имати тежак распоред, јер у прва два кола гостујемо новајлијама, које по правилу увек играју добро кад уђу у виши ранг, али и знамо наше вредности. Имамо и јасан циљ, тако да ћемо сигурно ући максимално мотивисано и спремно у ове две утакмице као и сваку наредну – каже искусни Браћ.
Шта је показала последња провера у Врбасу?
– Савладали смо повратника у Војвођанску лигу, а победник је одлучен у првом полувремену када смо своју бољу игру крунисали головима Влаисављевића и Шормаза. У наставку је било нешто слабије, што су Врбашани искористили да ублаже пораз. Гостујемо код ОФК Бачке, а генералну пробу имаћемо 6. августа са Бечејцима.
Текстилац је довео дефанзивца Младена Веселиновића који је у прошлоj сезони играо за Будућност из Добановаца. То је до сада једанаести новајлија, реч је искусном фудбалеру а највише му одговара позиција левог бека са офанзивним задацима.

Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 30. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!