TEKSTILAC NEMA SREĆE SA ŽREBOM

Tekstilac u poslednje dve sezone nema sreće sa žrebom. Na žrebu u Zrenjaninu, pred start Srpske lige „Vojvodina“, 13. avgusta, sticajem okolnosti niko od čelnika kluba nije bio na ovaj skup, pa je klub zastupao iskusni golman Bojan Brać (na slici).
Priželjkivali su Odžačani takmičarski broj za lakši start trke za bodove, ali desilo se sve suprotno. Brać nije bio srećne ruke, pa je izvukao devetku, što znači da će Odžačani u prva četiri kola morati tri puta da osmu.
Na premijeri će igrati u Elemiru sa novim srpskoligašem Nafgagasom, potom će gostovati u Belegišu, sa takođe novajlijom Podunavcem, a tek u trećem kolu igrači trenera Saše Stojadinovića biće domaćini Radničkom 1912. Nedelju dana kasnije biće gosti u Rumi. Već na prvi pogled jasno je da će kapiten Dejan Stanković i saigrači biti na iskušenjima.
Kuriozitet je da su Odžačani i prošle sezone izvukli isti broj, samo što je tada to učinio Milojko Erić, koji je s razlogom bio nezadovoljan žrebom. Priželjkivao se i tada lakši raspored a kako se kasnije ispostavilo, bile su to četiri jake ekipe koje su igrale zapaženu ulogu u prvenstvenoj trci.
– Nadali smo se lakšem rasporedu, ali ispostavilo se da nisam bio bolje sreće u odnosu na prošlu sezonu. Činjenica je da ćemo opet imati težak raspored, jer u prva dva kola gostujemo novajlijama, koje po pravilu uvek igraju dobro kad uđu u viši rang, ali i znamo naše vrednosti. Imamo i jasan cilj, tako da ćemo sigurno ući maksimalno motivisano i spremno u ove dve utakmice kao i svaku narednu – kaže iskusni Brać.
Šta je pokazala poslednja provera u Vrbasu?
– Savladali smo povratnika u Vojvođansku ligu, a pobednik je odlučen u prvom poluvremenu kada smo svoju bolju igru krunisali golovima Vlaisavljevića i Šormaza. U nastavku je bilo nešto slabije, što su Vrbašani iskoristili da ublaže poraz. Gostujemo kod OFK Bačke, a generalnu probu imaćemo 6. avgusta sa Bečejcima.
Tekstilac je doveo defanzivca Mladena Veselinovića koji je u prošloj sezoni igrao za Budućnost iz Dobanovaca. To je do sada jedanaesti novajlija, reč je iskusnom fudbaleru a najviše mu odgovara pozicija levog beka sa ofanzivnim zadacima.

R. Medić

Izvor: http://www.zurnal.rs