ДЕВОЈКЕ ПИШУ ИСТОРИЈУ ПРОТИВ ПОРТУГАЛА (ВИДЕО)

Најбоља женска репрезентација Србије на добром је путу да оствари највећи успех од свог постојања и избори пласман на Првенство света које се идуће године одржава у Аустралији и Новом Зеланду. У петак, 2. септембра (20,00 улаз слободан) у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, изабранице селектора Предрага Гроздановића, играју први од неколико пресудних окршаја. Ривал је Португал. Четири дана касније на реду је последњи меч у групи са Израелом, а од исхода ова два меча зависи да ли ће Србија играти у баражу, односно да ли ће у случају да овери вараж, имати ту могућност да прескоћи први круг. За то су Србији неопходне две победе, које би аутоматски нашим девојкама донеле прво место међу најбољим другопласираним селкецијама из свих група. Претходних дана били смо сведоци одличне атмосфере која влада у нашем табору, чули смо изјаве неколико репрезентативки, наравно и селектора Предрага Гроздановића.

 

 

А данас у СЦ ФСС одржана је последња, изузетно добро посећена, конференција за медије којој су присуствовали, поред селектора Гроздановића, капитен Виолета Словић и Милица Мијатовић.

-Ово је за нас историјска утакмица, утакмица за коју смо се припремали четири године. За то време смо прошли читав један циклус, имали много одрицања, проблема, али и много лепих тренутака. И оно што је најважније, дошли смо до тренутка и меча који може много тога да нам донесе. И репрезентацији и женском фудбалу на афирмацији. Пред нама је озбиљан противник, али мислим да смо се добро спремили, добру анализу ривала урадили. Очекује нас прави фудбалски спектакл. Уверен сам да ће девојке које сада бране боје Србије исписати историју женског фудбала златним словима. Ради се о изузетним личностима, сјајним играчицама које могу да играју са најбољим селекцијама света. Показаће то у мечу са Португалом, И квалитет и жељу и вољу која их красе током целог циклуса квалификација – рекао је Предраг Гроздановић.

 

 

Капитен Виолета Словић не крије да једва чека почетак меча…

-Ово је велики испит за све нас, испит наше генерације која има шансу да направи велик корак ка пласману на Светско првенство. Пред нама је историјска прилика, жеља и мотив никада нису били спорни. Квалитет смо показали са шест везаних победа и поготово победом против репрезентације Немачке. Надамо се да ћемо имати велику подршку са трибина, поготово од људи који ће можда први пут гледати утакмицу наше најбоље женске репрезентације. Видеће на терену велико срце и велику храброст девојака и њихову љубав према овом спорту – истакла је Виолета Словић.

Победа против Немачке одјекнула је у свету женског фудбала и од тог тренутка се на Србију гледа другим очима.

-Желим прво да нагласим да ми је јако драго што смо дошли до овог тренутка који носи префикс историјски. Победа против Немачке јесте историјски успех, а тај меч, као и сваки наредни, само показује како овај тим расте из меча у меч. Сда можемо да кажемо да смо једна озбиљна, једна зрела екипа која је дорасла да буде учесник једног великог такмичења какво је Првенство света.

 

 

Извор: https://fss.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 01. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!