ДИРЕКТАН ПРЕНОС ЖРЕБА БАРАЖА ЗА ПОПУНУ УПРАЖЊЕНИХ МЕСТА У СРПСКОЈ ЛИГИ ВОЈВОДИНА

ОФК Врбас (другопласирани ВФЛ “Север”), Младост из Омољице (другопласирани ВФЛ “Исток”), Хајдук (Дивош) (другопласирани ВФЛ “Југ”) и Јединство из Руменке (ВФЛ “Југ” – најбољи трећепласирани из све три групе) учествоваће у баражу за попуну упражњених места у Српској лиги.

Извлачење парова за доигравање извршиће се у просторијама Фудбалског савеза Војводине, у уторак (4. јун – 12 сати), а омогућен је и пренос уживо на званичном Јутјуб каналу Фудбалског савеза Војводине.

Жребом се одређује клуб домаћин на првој утакмици.

Жреб се одвија тако да се у вазу убацују имена сва четири клуба а први извучени клуб је домаћин екипи која је извучена друга и они чине први такмичарски пар. Поступак је исти и код формирања другог такмичарског пара.

 

 

Прве утакмице на програму су 8/9. јун, реванши су 12/13. јун. Два победника оствариће пласман у елитни ранг војвођанског фудбала.

У наставку можете прочитати и звенично упутство за бараж утакмице.

 

УПУТСТВО ЗА БАРАЖ-УТАКМИЦЕ ЗА ПОПУЊАВАЊЕ СРПСКЕ ЛИГЕ „ВОЈВОДИНА“

I
Бараж-утакмице су наставак првенства војвођанских фудбалских лига и играју се по двоструком куп систему и у њему учествују другопласирани клубови ВФЛ „Исток“, „Север“ и „Југ“ као и један од три трећепласирана клуба ових лига.

Критеријуми који се примењују код одређивања трећепласираног клуба који учествује у баражу су следећи:
1. Број бодова
2. Однос датих и примљних голова
3. Више постигнутих голова у односу датих и примљених
4. Пласман на ФЕР ПЛЕЈ табели из КОМЕТА
5. Жреб

Победник бараж утакмица је клуб који у две утакмице освоји више бодова.

Уколико клубови освоје исто бодова победник је клуб који има бољи однос датих и примљених голова.

Ако оба тима имају исти однос датих и примљених голова победник се добија извођењем удараца са места за казнени ударац на начин утврђен Упутством Међународног борда, одмах по завршетку реванш утакмице.

III
Жребом се одређује клуб домаћин на првој утакмици.
Жреб се одвија тако да се у вазу убацују имена сва четири клуба а први извучени клуб је домаћин екипи која је извучена друга и они чине први такмичарски пар. Поступак је исти и код формирања другог такмичарског пара.

IV
Утакмице се играју субота – среда а договором клубова могу се играти и четвртак – недеља. Клуб домаћин организатор утакмице обавезан је да писаним путем обавести надлежни орган МУП-а о одигравању утакмице и исти оверен примерак преда делегату утакмице пре почетка утакмице сходно ПФТ ФС Србије.

Клуб домаћин је дужан да обезбеди лекарску службу и кола за хитне лекарске интервенције. Уколико делегат утакмице констатује да кола за хитне лекарске интервенције нису на стадиону утакмица неће почети односно неће се одиграти, а последице ће сносити клуб домаћин.

Клуб домаћин – организатор утакмице дужан је да у свим осталим случајевима поступи у складу са Правилником о фудбалским такмичењима ФС Србије.

V
Право наступа имају сви правилно регистровани играчи, који су право наступа на првенственим утакмицама имали до краја текуће такмичарске сезоне.

Играчу који је завршио првенство са једном, две, три, пет итд. опомена, а његов клуб наступа на утакмицама баража, опомене и аутоматска казна забране играња после добијених четири, шест, осам итд. опомена се не бришу, већ играч са њима започиње утакмице баража.

VI
Комисија за такмичење Извршног одбора ФСВ је надлежни првостепени такмичарски орган за бараж-утакмице.

Такичење се води преко информационе платформе ФС Србије КОМЕТ.

За бараж-утакмице службена лица одређују председник или представник Комисије за такмичење Извршног одбора ФСВ (делегате) и председник Стручне организације судија ФСВ (судије и посматраче суђења).

VII
Жалбе по свим основама подносе се Комисији за такмичење Извршног одбора ФСВ у року 24 часа по одиграној утакмици.
Жалба на Одлуку Комисије за такмичење подноси се Комисији Извршног одбора ФС Војводине за жалбе наредног дана по пријему првостепене одлуке. Уколико рок за жалбу истиче у недељу продужава се за наредни дан.

Такса на жалбу у првом степену износи 4.000,00 динара, а у другом степену 8.000,00 динара. Доказ о уплати таксе прилаже се уз жалбу.

Другостепена одлука мора бити донета у року два дана од пријема жалбе и коначна је.

VIII
О дисциплинским прекршајима које начине клубови, играчи, стручни И технички руководиоци, судије и функционери на бараж-утакмицама одлучује Дисциплинска комисија Извршног одбора ФС Војводине.

IX
Службена лица на бараж-утакмицама имају право на накнаду за обављену дужност коју сноси клуб домаћин на основу Одлуке ИО ФС Војводине о Накнадама службених и именованих лица на утакмицама у надлежности ФСВ ( V Седница ИО ФСВ од 07.07.2023. године).

X
За све што није предвиђено овим Упутством важе одредбе Правилника о фудбалским такмичењима ФСС, Дисциплинског правилника ФСС и Пропозиција такмичења у војвођанским фудбалским лигама.

ОБЈАВЉЕНО: 03. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!