„ДИЗЕЛКА“ НА ИНДЕКСУ ДОЧЕКУЈЕ КУЉАНЕ, ЗРЕЊАНИНЦИ СЕ СПРЕМАЈУ ДА СКИНУ СКАЛП ЈОШ ЈЕДНОМ ФАВОРИТУ, ПАЗОВЧАНИ У БАНОВЦИМА ТРАЖЕ БОДОВЕ СПАСА

У Војводини се баш закувало, лидер се провукао у Пазови у последњем минуту, Словен искористио да се приближи на четри бода. Колико је занимљиво на врху, још је неизвесније у борби за опстанак. Поред ОФК Бачке и 1. маја, тражи се још два-три путника у Војвођанску лигу. У троуглу између Хајдука 1912, Јединства и Бечеја 1918 треба тражити кандидата а може се десити да се сви преселе ранг ниже. Куљани су отписали убедљивом победом Румљане, Пазовчани су били на прагу да нанесу пораз лидеру, на руку им је ишао реми поред Тисе. Кабел је доживео потоп у Белегишу, Панчевци изненадили у Шајкашу, Тиса не стаје и четврта победа у низу забележена је у Кикинди. Домаћини су славили на четири сусрета, гости на два, постигнута су 24 гола (три по мечу).

Од осам мечева 27. кола бар четири завређују пажњу и утицаће на распоред у врху и доњем делу табеле. У суботу се игра у Бечеју, Инђији, Руми и Зрењанину.

На Индексовом стадиону биће занимљиво у дуелу између Железничара и Хајдука 1912. Гледајући табелу домаћин је фаворит, али… Рече тренер Ливаја да су први пут у Пазови одустали од игре, по једном од најгорих терена у Војводини, предност су дали прескакању игре, користили дуге лопте и сачували играче од повреда. Боснић је у 91. минуту донео бод и оставио домаћина у бригама. Долази Хајдук 1912, који је убедљиво добио 1. мај и отписао га из борбе за опстанак. Головима Кочиша и Љумовића у финишу (за два минута), обезбедлили су тријумф који много значи на плану самопоуздања и наставка борбе за бодове. И даље се у деликатном положају и како највероватније испада пет клубова, удаљени су пет бодова од првог изнад црте. Нема предаје и на свакој од наредних мечева морају ићи на победу, имају квалитет и веру.

Бечеј 1918 и Борац играју важан меч поред Тисе, бодови су неопходни, нарочито домаћину, који се налази у групи угрожених. Нису успели да савладају специјалисте за ремије из Бановаца, дебљи крај је извукао искусни тренер Ивановић који неће бити на клупи због суспензије. Борац је одиграо слабо и из Шајкаша бодове је однео млад састав Панчеваца. Играју променљиво као и домаћин (четири кола-два бода) и незахвално је прогнозирати коначан резултат.

Првомајци су своје шансе прокоцкали и до краја могу одиграти опуштено и спремати се за Војвођанску лигу. На пет утакмица приходовали су један бод и увелико заостали за конкурентима. Угостиће квалитетан састав Нафтагаса, који је нанео први пролећни пораз Зрењанинцима. Јунак меча био је двоструки стрелац и асистент Савановић и пред рекордним бројем гледалаца пружили су најбољу игру. У Руми су фаворити и уколико понове претходна издања могу се надати новој победи.

Поред Скробаре очекује се квалитетна фудбалска представа, зачињена головима. Долази Словен који се није одрекао шампионских амбиција, мада у трци са дизелком заостају четри бода. Нису одиграли у Елемиру на нивоу пролећних игара и прилика је да још једном фавориту узму скалп. Словен је после пет кола уписао победу над последњим Паланчанима и наставио трку за наслов. Тренера Васиљевића наследио је Никица Кошутић из омладинског погона клуба.

Последња ОФК Бачка угостиће променљиве Кикинђане у мечу без такмичарског значаја. У Руми су повели и до краја примили четри гола и уклопили се у пролећно сивило (седам бодова). Нисмо навикли да тим са севера Баната видимо у серији лоших резултата. У последње време играју слабо и пали су на табели. Важили су за чврсту и агресивну екипу, од тога нисмо много видели у неколико претходних утакмица.

У недељу ће се одиграти преостале три утакмице у Бановцима, Адорјану и Новом Саду. Преподневни матине одиграће комшије Омладинац и Јединство. Домаћин је безбедан у средини табеле и не пружа запажене партије. Узели су бод поред Тисе, а могли су сва три да су искористили прилике на почетку утакмице. Јединство је на муке ставило лидера и били близу великог изненађења. Занимљиво је истаћи да је тренер Јединства Душан Кљајић до скоро предводио екипу Омладинца и добро је упознат са могућностима домаћина.

Да је Тиса у првом делу првенства била тако успешна борила би се за наслов, а не за опстанак. Везали су четри победе, последњу у Кикинди, неосвојивој тврђави за најбоље екипе. Хет-триком расположеног Костића дошли су до 19. пролећног бода и увелико премашили скромнију јесен. Одмериће снаге са Подунавцем, који је након два неуспеха лако изашао на крај са Кабелом. Посао им је олакшан искључењем Ђурића и у Адорјану биће на великим искушењима, мада домаћин по неписаном правилу боље партије пружа на гостовању.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 11. 05. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!