„ДИЗЕЛКА“ ОСТАВЉА БЕЧЕЈЦЕ БЕЗ НАДЕ, НАДА СЕ НОВОМ КИКСУ РУМЉАНА, ДЕРБИ СЕ ИГРА НА ШТАНДУ, ДОЛАЗЕ ЧВРСТИ И АГРЕСИВНИ КИКИНЂАНИ, ПРВОМАЈЦИ И ПАЗОВЧАНИ ИГРАЈУ МЕЧ ОДЛУКЕ

У Српској игри, Војводина, на програму су утакмице 25. кола. Поразом од Кабела, Словен све више заостаје за Желизначаром, који је освојио бод у Бановцима, ОФК Кикинда је добила Панчевце, седам голова је постигнуто у Елемиру и Тиса се на крају радовала, Хајдук 1912 је уписао други тријумф у наставку, Борац је савладао Подунавац, а без победника је било у Пазови, Бечеју и Бановцима. Домаћини су славили на три меча, гости на два, постигнуто је 25 голова. Генерални утисак је да је лига изједначена и од трећих Кикинђана и десетог Подунавца разлика је седам бодова. Изузев последње ОФК Бачке, остали угрожени тимови распорођени су у четири бода (од 11. до 15. места) и међу њима треба тражити путнике за Војвођанску лигу.

Четри утакмице играју се у суботу од 16:30.

Железничар се враћа на свој стадион и дочекује Бечеј 1918 као фаворит. Домаћин је квалитетан, компактан и амбициозан тим дорастао трци за наслов првака. Пре ремија у Бановцима, са две победе је искористио проуте Румљана и тренутно су бољи за три бода. Бечејци су након три везане победе застали И поред Тисе изненадио их је 1. мај и однео брод. Тренер Ивановић каже да морају “гинути” на терену, имаће помоћ Воргучина, али су и даље ван погона Радеке, Чука и Шавија.

Румљанима бод у Бечеју није много донео, јер су претходна два сусрета изгубили и даље су предпоследњи. Наставак су много боље одиграли и већ се налазе на разини скромне јесени и велико је питање да ли ће обезбедити опстанак, с обзиром да лигу напушта 4-5 клубова. Јединство је са једном од најуспешнијих екипа одиграо одговрно и Зрењаници се нису много питали. Поправила се кадровска ситуација и на тренингу је више играча, а у тим се враћају Булат и Пађен.

Раднички дочекује угрожени Хајдук 1912 и неће бити лако против мотивисаног госта. Домаћин се налази у серији добрих резултата (без пораза) а у среду су добили Тису у локалном купу. Куљани се полако стабилизују и другу победу уписали су против последње ОФК Бачке. Неопходно је да доносе бодове са стране и нису без шансе да поред Скробаре остану непоражени.

Паланчанима су остала још три домаћинства до опроштаја од Српске лиге и неће се лако предати као што су потврдили у Кули. Одиграће растерећено и опуштено против квалитетног, чврстог и искусног састава из Елемира. Нафтагас је у голеади изгубио неочекивано од Тисе, која је освојила круцијалне бодове за спас. Ради се о индивидуално квалитетној екипи, играју леп фудбал и нарочито су напред потковани.

У недељу се игра у Панчеву, Новом Саду и Адорјану.

Тиса је везала две победе и издигла се изнад најугроженијих клубова. Везали су две победе и очекују дојучерашњег лидера из Руме, коме у последње време не цветају руже. Четири кола су без победе али су и даље најуспешнији гост (26 бодова). Тренер Васиљевић има проблеме кадровске природе и узак ростер, тако да се осећа замор “материјала”. Нису нашили решење за агресивне госте са Штранда и уписали први пораз у наставку код куће.

Пер подне, од 11:00, игра се сусрет између Омладинца и Борца. Домаћин се полако враћа у некадашњу форму и за нијансу пружају боље игре. Храбро су се одупрли лидеру и бод много значи на плану већег самопоуздања. Борац игра променљиво али су успели да четврту победу укњиже у дуелу са Подунавцем, екипе која тешко губи и специјалисти су за ремије.

Дерби се игра на Штранду, састају се Кабел и ОФК Кикинда, екипе које су уписале победе у претходном колу. Новосађани су након Нафтагаса, добили Словен у Руми и то сигурно најзначајнија победа у првенству. Агресивним приступом, дисциплином и компактношћу су надвисили домачина и полако се враћају на позиције које им по квалитету припадају. За ривала ће имати најтврђег и агресивног противника. Кикинђани су се после два пораза тргли и минималцем саваладли млад састав Динама 1945 и поново су одмах иза водећег двојца.

Динамо 1945 и Подунавац су поражени у претходним утакмицама и нису значајније покварили пласмане. Панчевци играју променљиво и у наставку су сакупили 11 бодова, налазе се на деоби петог и шестог места. Гости из Белегиша за нијансу играју слабије него јесенас и тек су освојили нешто више од трећине бодова. Тешко губе и тешко добијају, тако кад су они у питању нерешени резултат је прихватљива опција.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 27. 04. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!