ДИЗЕЛКА“ ПУНИ ТАНКОВЕ У ПАЗОВИ, СЛОВЕН БЕЗ ТРЕНЕРА ВАСИЉЕВИЋА ТРАЖИ РЕХАБИЛИТАЦИЈУ СА ПОСЛЕДЊИМ ПАЛАНЧАНИМА, РАДИ ЛИ ВОЈВОЂАНСКА „КУХИЊА“ ПИТАЈУ СЕ ИЗ БЕЛЕГИША?

У Српској лиги, Војводини Железничар наставља да увећава разлику у односу на другопласирани Словен. Лидер је уз мање потешкоће савладао Бечеј 1918, Румљани су у голеади поражени у Адорјану, најверднију победу уписали су Пазовчани у гостима, Кабел је наставио серију против Кикинђана, Борац је однео важне бодове из Бановаца, Зрењанинци не престају да одушевљавају и овог пута жртва су били Куљани. Домаћини су били убедљиви и славили су на пет утакмица, гости на две, постигнута су 23 гола.

Све утакмице играју се у суботу, а лидер одлази у Стару Пазову. „Кад је тешко зови Кљају“ рецепт је за вађење екипе и у Јединстви су се одлучили за искусног стручњака, донедавно колмирала Омладинца. Долазак Кљајића се посрећио и на пет утакмица, колико је седео на клупи упсали су девет бодова (без пораза, један примљен гол). Првомајце, директног конкурента су добили у Руми и највероватније га довели на руб испадања. Долази моћни Железничар, који је уз мање потешкоће добио Бечејце. Пролеће протиче у знаку тима из Инђије и све су ближе историјском успеху и освајању наслова. Једна од препрека су Пазовчани, којима гори под ногама и сигурно је да ће пуни самопоуздања знати да се одупру фавориту.

Словену никако не иде и резултат свега је одлазак познатог стручњака Зорана Васиљевића. Дуго је сазревала одлука о одласку, видео је да се ствари не могу битније променити и упирањем прста у њега тешко му је пало, ако се зна да је из просечног тима извукао максимум. Управо су садашњи резултати на нивоу квалитета екипе, без Перошевића се једноставно није могло. У Адорјану слаби голман Шегавац се обрукао и на крају су четири гола завршила у мрежи. Долази ОФК Бачка, која се одавно опростила од Српске лиге, али не да још неком загорча живот. Узели су бод Нафтагасу и не долазе са белом заставом.

Борац се подигао, две везане победе, последња у Бановцима добили су великом жељом и заједништвом целог тима. Враћење успешног тренера Небојше Филиповића био је пун погодак, под његовим вођством уписали су по три победе и ремија (са две првопласиране екипе). Прорадио је Крстевски на време да се Борац позиционира у безбедној средини. Угостиће подмлађени састав Динама 1945 који игра лепо, дисциплиновано и у наставку су освојили приближан број бодова. Добили су Подунавац, екипу која тешко губи утакмице.

ОФК Кикинда дочекаће узлетеле госте из Адорјана. Домаћина као да је стигао мали умор, почињу да губе мотив, али се нису одрекли агресивног и чврстог приступа игри. Трећи убедљив пораз доживели су на Штранду, поред Дунава и време је да се радују на свом стадиону. Од како је дошао повратник тренер Бранислав Булатовић Тиса не зна за неуспех (три победе). Последњу су зачинили са четири гола у мрежи Словена и на питање, шта се променило, познати стручњак каже да се вратило самопоуздање, смањен је притисак и екипа је проиграла. До краја имају повољан распоред и након гостовања у Кикинди играју са екипама из доњег дела табеле.

Комшијски дерби одиграће Нафтагас и Раднички. Нафташи нису успели да победе у Паланци и у последње време су пали у форми (три меча-бод). За то време Зрењанинци не намеравају да стану и пролеће протиче у црвено-црним бојама. Ред победа, ред ремија, лансирали су их у врх табеле, одмах иза водећег двојца. Добили су минималцем угрожене Куљане и то је 22 бод освојен у другом делу првенства (увелико превазишли скромну јесен).

Дерби зачеља играју Хајдук 1912 и 1. мај и победнику доноси више од три бода. Куљани играју променљиво, имају проблем да сачувају почетну предност а нису имали ни спортске среће. Првомајци заостају бод, али су прокоцкали бројне прилике да се извуку (четри кола-један бод) и слове за озбиљног кандидата за селидбу у Војвођанску лигу. Кључни пораз доживели су од директног конкурента из Пазове, који је одредио њихову судбуну.

Бечеј 1918 је под морањем да савлада Омладинац и заустави пад у резултатима (три меча-један бод). Пружили су добар отпор лидеру и нема сумње да искусни стратег Ивановић зна где је проблем и спремају офанзивну концепцију против променљивог Омладинца. Бановчани су непланирано остали без бодова од госта из Шајкаша, који је држао конце утакмице у својим рукама.

Војвођанска “кухиња” почела је да ради, тврде у Белегишу. Имају замерке на пораз у Шајкашу и тврде да су драстично оштећени. Четворици играча којима је претила суспензија, добили су парне картоне и нису могли помоћи тиму у Панчеву, случајност или не? Углавном су контролисали утакмицу, имали неколико прилика, али је Анђић био на висини задатка. Жеља им је да до краја буде више фер-плеја и долазак Кабела ставља екипу пред велико искушење. Новосађани спадају међу три најбоље екипе и само због слабог старта нису конкурентни за врх. Тренер Стевановић каже да имају плејаду искусних и младих играча предвођену Ђурићем, Бјелићем, Петковићем и младим момцима из Војводине.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 04. 05. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!