Трибине Спортског центра „Младост“ биле су испуњене готово до последњег места, јер предуго је град на обали Тамиша чекао једну тако важну утакмицу..

Данас је у „зеленој оази“ одиграна утакмица другог кола плеј-офа Прве лиге Србије у којој је „дизелка“ остварила велику победу над доскорашњим суперлигашем и за још један корак се приближила свом циљу и остварењу сна многих генерација…

Железничар – Инђија 3:1 (0:1)

Од самог почетка утакмице два ривала и стара знанца, кренула су у отворену фудбалску битку. Победу су желели и једни и други, улог је и на овој, баш као што ће бити и на преосталих пет утакмица, превелики!

Битан је сваки гол, сваки бод… Тако је када играју најбољи!

Гости из Инђије су у првом делу сусрета успели да казне једну грешку домаћег тима и да поведу, па и да са минималном предношћу оду на одмор.

Није то поколебало Жељине момке.

Паузу су искористили на најбољи начин, пронашли су нову снагу, изашли су на терен када је било најтеже и – победили су!

Већ у 52. минуту, после корнера који је извео Зувић, један играч Инђије је руком играо у свом казненом простору, а сигуран реализатор најстроже казне био је Петар Гигић.

Наставила је „дизелка“ у свом ритму, видело се да јако жели тријумф…

Играо се 75. минут када је Дарио Гргић кренуо као тајфун. Са половине терена… Газио је ка голу Инђије, а када више нису имали куд, одбрамбени играчи у зеленим дресовима морали су да га зауставе на непрописан начин.

Лопту је на белу тачку поново наместио Петар Гигић и био је немилосрдан. Гол за ерупцију одушевљења над Панчевом, гол за продужетак снова, гол за велико вођство!

И када се меч ближио крају, у 87. минуту, Дарио Гргић је израстао у хероја величанственог тријумфа. Севнула је десница, био је то гол за тв-шпице… Еврогол за великих 3:1!

Велику ствар смо урадили, јер није лако у кратком периоду два пута савладати екипу као што је Инђија. Лошије смо почели, али затегли смо се у другом полувремену и показали победнички менталитет – рекао је двоструки стрелац Петар Гигић.

Железничар је данашњу утакмицу одиграо у саставу: Младен Живковић, Мирољуб Kостић, Душан Плавшић, Петар Гигић, Стефан Дабић, Лазар Милошев, Предраг Станимировић, Данило Дашић, Матеја Зувић, Реган Обенг и Александар Симчевић. Прилику су у наставку добили и: Лазар Марковић, Милош Стојчев, Дарио Гргић, Марко Kонатар и Александар Ђорђевић, а део велике победе били су и: Немања Андријанић, Дарко Лунц, Стефан Радојичић, Вукашин Луковић, Бојан Балаж и Ненад Аџибаба.

Имали смо неколико ситуација у првом полувремену које смо требали боље да решимо. Примили смо гол после грешке, али нисмо клонули. Момци су показали изузетну менталну снагу, јер заиста није лако два пута победити истог ривала у седам дана. Мирно смо ушли у друго полувреме, нисмо срљали. Радује ме начин на који смо дошли до победе. Били смо тим, што је најважније. Голман Живковић је поново био бриљантан, сјајно је реаговао у две ситуације, Лаки Милошев је одрадио једну захтевну улогу, није играо на својој позицији, наши бочни играчи су били сјајни, пробијали су редове Инђије, Гргић је постигао перфектан погодак, одбрана је била чврста, заиста момци заслужују све похвале. Имамо озбиљну конкуренцију у тиму и тренинзи су једино мерило ко ће да игра. Ништа нисмо завршили. Већ у среду, 27. априла, очекује нас нови велики изазов, када ћемо гостовали у Новом Саду. Ми имамо заједнички циљ и све од нас зависи – истакао је шеф стручног штаба нашег тима Драган Перишић.

 

 

Извор: https://www.facebook.com/fkzeleznicarpancevo/