ЂАКОВАЦ У 90. МИНУТУ ЗА ПОБЕДУ ТСЦ-А ПРЕД ПРОЛЕЋНУ ПРЕМИЈЕРУ

ТСЦ савладао Графичар у припремној утакмици – 2:1 

Вања Узелац 

Седма утакмица током припремног периода за Тополчане и трећа победа. Поново је ривал као и пред почетак првенства био београдски Графичар. Комбиновани састав ТСЦ-а је био за нијансу бољи од члана Моцарт Бет Прве лиге Србије – 2:1.  Победу Тополчанима донела је “пројектована” прва постава која је на терену заиграла од 60. минута. Најбољи стрелац екипе ове сезоне, Ифет Ђаковац, потврдио је форму и уписао се у стрелце још једном. На крају ТСЦ је био за нијансу бољи, а Графичар ће можда жалити за неким пропуштеним приликама.

Најавио је шеф стручног штаба ТСЦ-а, Жарко Лазетић, да ће искористити меч са филијалом Звезде да “допуни” минутажу играчима који су ређе играли током припрема. На голу се нашао Никола Бурсаћ, док је стартер био и нападач Секе Адриан, те опорављени Мартин Мирчевски. Са друге стране Марко Неђић је такође пружио прилику неким млађим играчима попут голмана Гутеше. 

У првом делу игре доста прилика на обе стране. Графоси су два пута тресли мрежу ТСЦ-а из офсајда. Код домаћих су доста расположени били Кувељић и Чолић а крилни нападач и бивши играч Партизана је и први угрозио гол Графичара. Предност гостима је донео Огњен Димитрић који је главом проследио одбијену лопту у мрежу. Неколико минута касније је Чолић погодио након конфузије у одбрани београдског тима. Код гостију се истакао и нападач Матеја Бубањ који је задавао доста муке одбрани ТСЦ-а.  Мање прилика и мање атрактивног фудбала виђено је у другом делу. Оба тренера су извршила све могуће исмене, а код домаћих је у 60. минуту на терен ступио састав који можемо да очекујемо у недељу против Новог Пазара. Вредна издвајања је прилика Димитрића који је затресао пречку из слободног ударца. Када је деловало да ће меч завршити нерешено, повукао је контру домаћин и Ђаковац је постигао погодак за победу, за укупно треће славље за играче ТСЦ-а на седам контролних мечева. 

ТСЦ – ГРАФИЧАР 2:1 (1:1) 

/Чолић 33, Ђаковац 90 -Димитрић 27/  ТСЦ Арена, Бачка Топола  Судија: Новак Симовић  Црвени картони: Мекензи у 30. и Стајић у 41. (Графичар)  

ТСЦ: Бурсаћ, Цветковић, Антонић, Крстић, Кувељић, Томановић, Крпић, Мирчевски, Чолић, Вукић, Секе. Играли су још: В. Илић, Милосавић, Рашид, Л. Илић, Стојковић, Стојић, Цветиновић, Ћалушић, Петровић, Радин, Ђаковац, Ратков, Јовановић. 

ГРАФИЧАР: Гутеша, Недељковић, Јовановић, Петровић, Ибањез, Мекензи, Стајић, Ћурић, Димитрић, Ивеља, Бубањ. Играли су још: Васиљевић, Бајић, Маринковић, Црнојевић, Ђурић, Вицо, Николашевић, Крсмановић, Стојчев, Мијатовић, Цветковић, Радујко.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 01. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!