ЂОКИЋ ТВОРАЦ ПОБЕДЕ

Један од дербија који је био на суботњој трећелигашкој понуди у Војводини је одигран на Toyo Тирес Арени.

Играли су инђијски Железничар и Нафтагас из Елемира. Домаћин је бранио положај лидера на табели, а гостујући састав је био у узлазној форми при крају јесењег дела сезоне. За госта и последња прилика да се активније укључи у борбу за сам врх табеле.

На старту утакмице Железничар је имао већи посед лопте, али тај посед није доносио потребне прилике за гол. Гост са друге стране спорадично прети, такође без успеха. Да се на одмор неоде са најнепопуларнијим резултатом се потрудио Славољуб Ђокић у 43.минуту меча. Био је то пенал за домаћина после прекршаја над Игњатом Брајићем. Судија меча је био на пар метара од места догађаја и одмах је показао на белу тачку. Ђокић рутински вара Николу Галина за 1: 0.

Друго полувреме много садржајније, динамичније и најважније ефикасније. Прво је гост већ у 50.минуту поравнао резултат на 1: 1. Стрелац је био Милан Видић, најистакнутији гостујући играч на утакмици. После гужве на левој страни казненог простира домаћина, Бачвански успева да центрира лопту. Практично испред домаћег играча који је пао, Видић шпицом копачке шаље лопту у мрежу.

После овог гола игра се распламсала. Било је ту пуно акција са обе стране, а Елемирци су показали и неко своје боље издање. Ипак домаћин први стиже до гола у 66.минуту меча. Стрелац је био Данило Живановић. Матијевић је одлично упослио стрелца другог гола. Овај лако заобилази ривалског играча и гађа малу мреже гола Галина са ивице казненог простора, 2:1.

Дванаест минута касније трећи гол за домаћина постиже резервиста Радман. Сјајно је стрелца упослио Ђокић који из преве шутира из петерца домаћина испод голмана. Био је то први од два постигнута гола овог играча.

А, други је постигао другом минуту надокнадног времена. Марко Радман се показао као „златна резерва“. Да је упорност некада и одлучујућа показао је овај играч када практично ни из чега стиже до гола. Пратио је реакцију Бјелице који је петљао са лоптом. Лако је одузима, а онда шутира са неких 14.метара у доњи угао немоћног Галина, 4:1.

Инђијска публика је видела одличну фудбалску представу иако је победа домаћина можда и превисока. Имали су Елимирци своје прилике које су олако пропуштали.

Железничар – Нафтагас 4:1 (1:0)

Инђија. Toyo Тирес Арена, гледалаца око 400. Судија: Никола Шћепановић – Крушчић, помоћници: Душан Лукић – Сомбор и Марко Маравић – Црвенка. Четврти судија: Милош Милешевић – Бачка Паланка. Стрелци: Ђокић 43’ (пенал), Живановић 66’, Радман 78’, 90+2’ – Железничар, Видић 50’ – Нафтагас. Жути картон: Сарачевић 52’ – Железничар.

Железничар: Милиновић (К), Сарачевић, Брајић (Боснић 57’), Матијевић, Ђокић, Петровић, Воларевић (Качар 84’), Осман, Живановић (Радман 71’), Трбовић (Грковић 71’), Миљевић (Маодуш 46’).

Тренер: Владимир Ливаја

Нафтагас: Галин, Грбић (К) (Марковски 87’), Бјелица, Степанов (Миливојев 71’), Вукоје (Ренић 78’), Савановић, Самарџић, Видић (Панић 78’), Бајић, Швоња, Бачвански.

Тренер: Предраг Кандић

Извор: http://www.sportin.biz

ОБЈАВЉЕНО: 05. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!