ЂОРЂЕВИЋ НАДМУДРИО ЛИНТУ (ВИДЕО)

Шарић скинуо мрак Крушевљанима, Напредак победио после четири и по месеца


ВЕЉКО ПЕТРОВИЋ 

(Од дописника Mоцарт Спорта из Крушевца)


Уз доста грча, Напредак је успео да забележи тријумф против новосадске Младости – први после 14 утакмица у домаћем шампионату. На мечу у ком су доказали да им (ипак) не припада фењер Mozzart Бет Супер лиге, Крушевљанима је три прва бода у сезони обезбедио Марко Шарић поготком у 22. минуту сусрета.

Променио је Душан Ђорђевић формацију, вратио се на поставку са три штопера, али и први пут кренуо у меч без класичних крила. У том новом склопу екипе, очекивано, најближи голу противника био је Бојан Матић, а тик иза њега, као полушпиц Марко Шарић. То је, према свему виђеном у првом делу игре, изненадило тренера гостију, Александра Линту, који није успео да повеже редове свог тима.

Младост је први и једини пут у првом делу игре запретила из не баш погодне позиције из које је Андрија Радуловић шутао поред гола.

Најбољи доказ тога колико је домаћин излазио високо је чињеница да је прву претњу по гол Милојевића приредио млади штопер Ђековић, када је сјајно упослио Шарића, а овај гађао главом преко гола.

Недуго затим, Напредак је стигао до вођства. Перфектно је Немања Крстић извео слободан ударац искоса са десне стране, поново се Марко Шарић добро поставио и, за разлику од претходног пута, био прецизан. Пробао је крушевачки тим до краја полувремена дуплира предност, поново је Крстић идеално пронашао саиграча из прекида, али је сада Путничанин био непрецизан. Још једном Шарић озбиљно претио Милојевићу, међутим лопта је фијукнула поред леве стативе, путујући добрих тридесетак метара.

Пробао је Линта уласком Лазара Арсића и Срђана Димитрова на полувремену да унесе креацију у офанзиву гостију, али то није донело много помака у игри Младости. Најозбиљнију акцију у наставку створио је Вукајловић,када је одлично пронашао Матића, а високи нападач домаћина није успео да погоди мрежу.

Шансе су још пропуштали Ђорђе Јовановић и Немања Крстић, а за госте Лазар Арсић из слободног ударца, када је Петрић извукао лопту испод пречке.

НАПРЕДАК – МЛАДОСТ ГАТ 1:0 (1:0)

/Шарић 22/

Крушевац.

Стадион: Младост.

Судија: Станко Остраћанин.

Напредак: Петрић 7, Керкез 6, Ђековић 6, Пријовић 6, Јовановић 6,5, Вукајловић 6, Путинчанин 6, Крстић 6,5 (од 90. Рашковић -), Мићин 5,5 (од 75.Пантић -), Шарић 7 (од 65. Ђ. Јовановић 5,5), Матић 6, 5

Младост ГАТ: Милојевић 6, Миловановић 5,5, Ковачевић 5, Мијић 5 (од 85. Катанић – ), Илић 5 (од 46. Димитров 5,5), Јочић 5 (од 46. Арсић 5), Млађовић 5,5, Марушић 5 (од 80. Савковић-), Максимовић 5,5 (од 65. Секулић 5,5), Радуловић 5,5, Миросављев 5

Играч утакмице: Марко Шарић (Напредак) – 7.

 

 

 

Фото: ФК Напредак

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 31. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!