ЂОРЂЕВИЋ НАЈАВИО ЈУРИШ

Фудбалери прволигаша Железничара под вођством тренера Игора Савића и сарадника вредно раде на Градском стадиону у Панчеву и ушли су у другу недељу тренирања. После прве, адути „дизелке“ са Тамиша крећу са два тренинга дневно где их очекује нимало лак темпо који од њих захтева Савић.

– Протекле сезоне добре партије и борбеност на терену пружао је офанзивни везиста Александар Ђорђевић. У пролећној сезони је одиграо 819 минута и четири пута био стрелац, а о досадашњем делу припрема рекао је:

 – Није лако, али добро радимо и верујем да ће све ово да нам се врати добрим резултатима у јесењој трци. Нормално је да у овом периоду припрема радимо на физичкој припреми и све ово је добар уводу оно што нас чека у новој сезони. Од 11. јула бићемо на Златибору и тамо ћемо у две недеље рада и кроз четири контролне утакмице постићи жељену форму пред почетак сезоне.

Већи број отишао из Железничара, а за сада су стигла осморица у овом прелазном року.

– Тим има квалитет, измењен је у односу на прошлу сезону, јер је отишло десет играча и биће потребно времена да се уиграмо. Имамо квалитет и искуства за ово такмичење, јер је већи број играча био у Супер и Првој лиги, тако да је наш циљ везан за пласман у елитно друштво реалан и остварљив у новој сезони – каже Ђорђевић.

Поред вашег, још неколико клубова је истакло кандидатуру за прва два места?

 – Биће неизвесно и тешко до последнег кола, разговарамо међусобно и упознати смо са квалитетом екипа које ће нам бити противници. Поштујемо сваког ривала, лаких нема, зато морамо од првог кола освајати бодове како бисмо избегли прошлу сезону где смо у баражу испустили пролаз у виши ранг – каже Ђорђевић.

Често сте у прилици пред голом гостију, ове сезоне постигли сте „само“ четири поготка и имали неколико асистенција саиграчима овог пролећа?

– Можда сам могао још који погодак да постигнем. Увек сам спреман и желим да одиграм лопту саиграчима који су у том тренутку у бољој позицији за погодак. Најмање је важно ко је стрелац, битно је, а и најважније да освајамо бодове, јер смо сви у тиму да бисмо заједно пружали добре игре и резултате – каже Ђорђевић.

У новој сезони биће другачије, јер ћете имати и подршку навијача који су у последњим колима првенства били додатна снага вашег тима?

– Лепше је кад су трибине пуне, мотив је више за све играче, јер кад чујете подршку и повике проради адреалин и онда дајете максимум. Сви заједно, па и ја једва чекам да сезона стартује. Очекујем кад будемо играли пред својом публиком да ће у великом броју доћи да нас бодри у борби за бодове – завршио је Ђорђевић.

Б. Стојковски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 29. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!