ЂУРОВИЋ ЧУВА СЕНТУ

ОХРАБРУЈУЋИ НАГОВЕШТАЈИ СА ТИСЕ ЗА НАСТАВАК ТАКМИЧЕЊА 

Вест да ће Сента иступити из првенства војвођанског „Севера“, узнемирила је љубитеље фудбала не само поред Тисе. Чуђење и неверица ишли су из сазнања да су прошло првенство изабраници тренера Зорана Ћирића, завршили на шестом месту и да Сенћани имају инфраструктуру на највишем нивоу у фудбалској Србији.
Изјава Јожефа Езвеђа да нема финансијских могућности за даље а да ће се млађе селекције такмичити, да се клуб не би угасио, заболела је љубитеље фудбала у овом делу Војводине. јуче се, ипак, појавила најава да би Сента ипак, могла да остане на „Северу“. Пре четири дана Езвеђ је у разговору поновио неколико пута:
Када би се Пеца вратио, када би поново повео клуб, имали бисмо
будућност, сјајну перспективу.
Предраг Ђуровић, могао би да буде спасилац сенћанског фудбала. Његов животни и спортски волумен превазилази оквире других у фудбалској причи. Клинци из омладинског погона, на терену његовог „Житопромета” знају да без „чика Пеце“, нема будућности поред Тисе. Његово име не силази са усана љубитеља фудбала последњих неколико дана. Помињу се две речи: „Само Пеца“!
Шта ће урадити човек чије име и млади и стари фудбалски страственици у Сенти помињу годинама са поштовањем, остаје да се види. Њега је прича о Сенти и иступању из лиге, кажу добро упућени, и њему блиски, заболела више него друге. Пеца Ђуровић је 16 година био први човек клуба, повукао се пре шест сезона када је Сента била другопласирана у српсколигашком каравану. Оставио је клуб без дугова и обавеза према било коме и играчи и тренери радо су желели да буду чланови Сенте.
Принципијелан је и посвећен послу, један је од најугледнијих српских привредника, са многобројним признањима, а био је и кандидат за председника ФС Војводине. Оно што је наговештавао тада, сада се дешава: клубови иступају из „Војводине“, праве се фузије и фудбал иде на ниже гране. Човек је визије и решења.
Ако у причама поред Тисе има и трунке истине, сенћански фудбал је спасен на срећу војвођанског и српског у целини. Повратак Пеце Ђуровића, фудбалског ентузијасте, донеће бољитак, не само за Сенту, његов повратак треба и поздравити.

Б. Цвијетић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 13. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!