ДО КРАЈА СА ИСТИМ ЕЛАНОМ

ЖЕЛЕЗНИЧАР ПОБЕДИО РАДНИЧКИ (НБ) И ОВЕРИО ПЛАСМАН У СУПЕРЛИГАШКУ КОНКУРЕНЦИЈУ

Фудбалери Железничара, после треће сезоне у прволигашкој конкуренцији, три кола пре краја првенства, остварили су историјски пласман у Супер лигу Србије. Прошле сезоне тај успех измакао је у баражу са Радничким 1923, али сада није било дилеме и Панчево је први пут добило прилику да игра са најјачим клубовима у земљи.

Владимир Гаћиновић бележи сјајне резултате и у последњих осам кола остварио је по четири победе и ремија. После тријумфа на гостовању Радничком (НБ) испуњен је сан свих генерација дизелке, а Железничар финиш трке чека са само бодом мање од ИМТ- а. Стрелци за победу били су Саша Томановић, Никола Лаиновић и Страхиња Јовановић.

– Одиграли смо добро, нарочито у првих 25 минута када смо стекли предност од два гола, а имали још неколико шанси. Желели смо победу да бисмо остварили циљ и чесгитке иду на адресе свим момака на терену, још једном су потврдили квалитет и успешни резултати плод су доброг рада на тренинзима. Идемо даље, са истим еланом  до краја првенства – каже Гаћиновић.

ли су све задатке стручног штаба и  тријумф није могао да изостане.Сви су дали допринос и задовољан сам како су изгледали на терену. Искусни и млади деловали су као снажна целина, у преостала три кола, у сваком мечу јуришаћемо на победу без обзира да ли играли код куће или у гостима.

Добру игру пружио је искусни Саша Томановић, стрелац водећег гола:

  Драго ми је да сам отворио пуг ка победи, али сви заједно смо добро ушли у меч. Знали смо да играмо са снажним ривалом и најважније је да смо освојили три бода и обезбедили пласман у Супер лигу. Резултати и игре потврђују да марљиво радимо на тренинзима, испуњавамо задатке тренера Гаћиновића и то даје добре резултате.

Три кола пре краја сезоне предносг водећег ИМТ-а истопила се само на бод.

 – Настојаћемо да престигнемо лидера и да пред својим навијачима подигнемо пехар. Клуб је организован на врхунски начин, људи из руководства лепо раде и верујем да ће Железничар и у елити бити још бољи и јачи – рекао је Томановић.

Б. Стојковски

Извор: http://www.zurnal.rs

 

ОБЈАВЉЕНО: 09. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!