ДО СТАРТА ЈОШ БОЉИ

ВИДАК БРАТИЋ, ТРЕНЕР НОВОГ САДА:

Фудбалере Новог Сада 1921, у другом делу првенства, очекује жестока борба за опстанак у Првој лиги. Свесни су тога сви на Детелинари, а ако се по јутру дан познаје Канаринци би могли да пропевају и да остваре зацртани циљ. За две недеље припрема нанизали су пет утакмица и остварили по две победе и пораза, уз један реми. Видак Братић, шеф струке, задовољан је учињеним, уз нагласак да сада иде лакши део када ће више да се ради с лоптом, што и играчи воле.

– Задовољан сам како су играчи одговорили на све захтеве. Иза нас је тежи део и радује да су све одрадили без поговора. Задовољан сам атмосфером, имамо много младих, жељних доказивања и не бих остао овде да не верујем да можемо до циља и опстанка – каже Видак Братић.

Одлични стручњак каже да је екипа у пет припремних утакмица показала велики напредак.

– Одиграли смо одлично са ТЦС-ом, на старту припрема, иако смо поражени (1:4), пружили смо снажан отпор суперлигашу. У том тренутку били смо на окупу само седам дана, док смо у наредна четири меча показали да тим има квалитет и да је потребно да се још неке коцкице сложе. Против Бачке одиграли смо најбољи меч, новајлије су се добро показале. Има још места за напредак, али задовољан сам виђеним.

Екипа се појачала, али је и даље велики проблем реализација шанси.

– Потребан нам је класичан нападач, верујем да ће челни људи клуба до почетка првенства успети да га доведу. У овом тренутку тешко је голгетере наћи на тржишту, али мубеђен сам да ће се наћи неко решење – рекао је Видак Братић.

Б. Ивановић

ТРОЈИЦА НА ПОЗАЈМИЦАМА

Нови Сад је послао тријицу младих играча на каљење. Урош Ракић играће до лета на позајмици у Борцу (Шајкаш), Денис Стајки преселио се у Први мај из Руме, док је Павле Јовишић појачао конкуренцију у тиму ОФК Бачке.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 06. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!