ДОБИЛИ СМО ДВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ КОЈЕ ЋЕ ИЗНЕДРИТИ МНОГО А РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦА

Фудбалска Србија не памти да је у једном циклусу видела заједно млађе селекције Србије (U17 и U19) на Првенству Европе, а после скоро седам година и промена у спортском сектору ФСС нација је поново могла да буде уз кадете и омладинце који су се изборили за завршницу континенталног такмичења. Забележен је велики успех, а после свега следи анализа оствареног од стране Николе Лазетића, директора млађих селекција ФСС. Преносимо практично интегрално, директан и отворен став, пре свега искрен и рекли бисмо реалан. Србија се дефинитивно вратила на мапу најбољих млађих селекција Европе, али Лазетић истиче да има још много простора за напредак који подразумева и напад на европску титулу и пласман омладинаца на Првенство света. Уосталом, ево извештаја за јавност Николе Лазетића, директора млађих селекција ФСС.

ПОЗИТИВНЕ СТВАРИ

После 30 година смо успели да се квалификујемо на ТРИ завршна турнира ( А селекција , U/19 и U/17 селекција )

U/17 селекција на челу са Кривокапићем завршила као 3. у Европи у ИЗРАЕЛУ

U/19 је на првенству Европе због повреда играла без ТРИ велика бисера (КАБИЋ и БРАЋА МИТУЉИКИЋИ). Они су били стандардни играчи те селекције и као такви су нам доносили ВЕЛИКИ квалитет у игри на предходним утакмицама .

U/19 селекција је остала без селектора који је поднео НЕОПОЗИВУ оставку 10 дана пред завршни турнир у ХОЛАНДИЈИ.

U/19 селекција је играла два турнира у 15 дана ( због ситуације у Украјини померене квалификације за јун, сви остали играли у марту) и имала је 6 невероватно тешких утакмица, док су све остале селекције имале припреме за Европско првенство и нису имале никаве утакмице пред сам турнир.

U/19 селекција без обзира на освојено 7. место у Европи ( испред ШПАНИЈЕ, ХОЛАНДИЈЕ , НЕМАЧКЕ , ПОРТУГАЛА ИТД ) је могла и МОРАЛА ВИШЕ. Морамо бити искрени и гледати ствари реално. Један гол нас је делио од још једног успеха. Гол против ИЗРАЕЛА ИЛИ ГОЛ ПРОТИВ АУСТРИЈЕ нас је водио на СВЕТСКО ПРВЕНСТВО. Та генерација без обзира на ФАНТАСТИЧАН УСПЕХ који је направила , МОГЛА ЈЕ  И МОРАЛА ТО ДА ОСТВАРИ . Урадићемо детаљне анализе и видети зашто нам је ИЗМАКЛО светско првенство.

ЖИВЕЛА СРБИЈА. ОБЕЋАВАМО ЈОШ БОЉЕ РЕЗУЛТАТЕ

Хвала свим медијима који су на фантастичан начин преносили успехе кадета и омладинаца. Хвала и онима који нас критикују и скрећу пажњу на ствари које треба и мора да се поправе.

Извор: https://fss.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 28. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!