ДОБРА ПРОВЕРА ПОЖАРЕВЉАНА И ПАНЧЕВАЦА У БРАНИЧЕВУ

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Млади радник 1926 – Динамо 1945 1:0 (0:0)

Пожаревац Градски стадион. Гледалаца: 150. Судија: Драган Николић (Пожаревац). Стрелац: Јањушевић у 87. минуту.

МЛАДИ РАДНИК 1926: Стоисављевић, Старчевић, Ивљанин, Панић, Гардић, Јањушевић, Мартиновић, Тасић, Н. Ђорђевић, Лука, Станић. Играли су још: Недељковић, Соколовић, И. Ђорђевић, Остојић, Л. Ђорђевић, Коларевић, Стојимировић.

ДИНАМО 1945: Богуновић, Милинковић, Марковић, Ахчин, Блажић, Илић, Чучак, Д. Марковић, Милосављевић, Петровић, Милијашевић. Играли су још: Стевовић,Јанкулов, М. Марковић,Јањић, Тркуља, Мојсиловић, Стојановски, Станковић, Вучинић.

Тропска врућина није спутала играче оба тима да се својски залажу, јер је била у питању „генералка” за члана Српске лиге „Запад” и госте из Панчева, у групи „Војводина“. Домаћини су у првом делу сусрета имали већу иницијативу, а капитен Предраг Лука је по десној страни био неухватљив.
У наставку виђен је обострано јак темпо, уз трчање и брзо преношење лопте. Одбране су добро обављале посао, голмани су били на висини задатка, па су мреже дуго остале нетакнуте. Сви играчи су добили шансу да играју, а у 87. минуту Јањушевић је прихватио дубинску лопту, истрчао у спринту 30 метара и лако савладао голмана гостију.
Генерална провера на Вашаришту је завршена минималном победом Пожаревљана, ипак може да задовољи тренере Горана Мрђу (Динамо 1945) и Небојшу Максимовића (Млади радник 1926), јер су испробали све играчке потенцијале.

Р. Сандић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 07. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!