ДОЛЕТЕО И ПЕТАР ЈОВАНОВ

НОВОБАНОВЧАНИ СА 20 НОВАЈЛИЈА

Омладинац из Нових Бановаца са 20 играча дочекује почетак првенства Српске лиге „Војводина“ и премијерни меч са Бечејцима. Из прошле сезоне у погону младог тренера Андрије Пољака (са слике), остала су петорица које предводи голгетер Игор Лежаић.
Петар Јованов последњи је долетео у редове зелено – белих. Био је у екипи, у другом полувремену генералне пробе са Борцем из Шајкаша и регистрован је за Омладинац. Дошао је из српсколигашког Студентског града и игра на позицији десног бека.
– Заоштрио је конкуренцију поред десне аут линије и комплегирали погон. Изменили смо кадар у односу на прошлу сезону, сви су добили прилику и по приказаном на последњим тестовима, спремни чекамо старт и премијеру са екипом са Тисе – каже Андрија Пољак који је, у финишу прошле сезоне, преузео екипу из Нових Бановаца.
У последњој провери Лежаић и другови победили су Борац из Шајкаша и тренер Пољак похвалио је игру из другог дела.
– Постигли смо тада три гола и то треба да буде путоказ за првенствене окршаје. Показали смо шта треба да радимо на терену, како да диктирамо темпо и контролишемо игру. Да пренесемо добре ствари из генералне пробе у првенствене дуеле и бићу задовољан. Момци су добро одрадили припремни период, одговорили на изазове и приметна је жеља свих да се наметну.
Међу новајлијама много је младих и, како у клубу кажу, један од циљева у прелазном року био је да се екипа подмлади.
– Дошли смо до нове енергије, конкуренција вуче напред и приметно је да ћемо играти брже и тежимо да проток лопте буде што прецизнји и да грешке сведемо на разумну меру – јасан је Пољак.

Б. Бу.

ЧЕТИРИ ПОБЕДЕ

Омладинац је одиграо седам мечева и четири је решио у своју корист. Новобановчани су победили Борац (3:1), обреновачки и зрењанински Раднички по 1:0, као пазовачко Јединство (2:1), док су поражени од младе репрезентације УАЕ (0:1), Телеоптика (1:3) и Земуна (0:1).

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 11. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!