ДОРЋОЛЦИ ВОДИЛИ

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Први мај – ГСП Полет Дорћол 2:2 (1:1)

Рума – Гледалаца: 70. Стрелци: Божовић у првом, Остојић у 70. и Маринковић (из једанаестерца) у 85. за Први мај Руму, а Милетић у 30. и Јовичин у 48. минуту за ГСП Полет Дорћол.
ПРВИ МАЈ (Рума): Стаилковић, Мандић, Симеуновић, Јаћимовић, Мирчетић, Вукановић, Николић, Маринковић, Божовић, Цветковић, Шуман. Играли су још: Владисавевић, Кнежевић, Остојић, Којић.

ГСП ПОЛЕТ ДОРЋОЛ: Ачански, Вулетић, Татомиров, Појужина, Милошевић, Јовичин, Ђорђевић, И. Јовановић, Шарчевић, Милетић, Паучинац. Играли су још: Ступић, Јањић, Димић, Недељковић.

Домаћин је повео чим је кренуо са центра. Дулу лопту Јаћимовића одлично је испратио Божовић, па већ у 16. секунди утакмице лобовао голмана Ачанског 1:0.
Средином полувремена стигао је адекватан одтвор гостујућег зонаша. После дубинске лопте, Јовичин је побегао чуварима и пасом поред петорице, пронашао Милетића за 1:1. На центаршут Татомирова, Паучинац је трзајем главом покушао да донесе преокрет, али до одласка на одмор није било промене резултата.
Изабраници Михаила Ивановића успели су да поведу почетком наставка, кад је Јањић упослио Јовичина, а он у ситуацији један на један био непогрешив.
У последњих двадесетак минута, међутим, заокрет су режирали и адути тренера Славена Ковачевића. Прво је Којић прошао кроз средину и оставио повратну лошу Остојића, којем није било тешко да погоди празну мрежу, да би се у финишу уписао и Маринковић. Био је неумољив са беле тачке, претходно је Божовић непрописно заустављен.
Током квалитетне провере голман Ачански истакао се са две добре интервенције, а у име одличних Дорћолаца добре шансе нису искористили Димић и Јањић. Војвођански српсколигаш погодио је пречку, играо је у комбинованом саставу, претежно сачињеном од фудбалера рођених 2003, 2004. и 2005 године.
Тимовима је преостало да одиграју још генералне пробе. Румљани ће сутра да се састану са Мачвом 1929 из Богатића, а истог дана, од 18 часова, Дорћолци ће на свом терену да одмере снаге са Торлаком.

С. Ж.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 05. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!