Trenera Radnika Dragana Radojičića bije glas da nema dlake na jeziku, slikovito, steručno i opširno najavi svaku utakmicu… Tako je komentarisao događaje i novi poraz od Radničkog iz Niša.

– Čitava fudbalska javnost je videla jednu egal utakmicu. Gledajući snimak kod prva dva gola nedopustivo je, neozbiljno i nedisciplinovano kako smo se ponašali. Uvek ću stajati iza igrača, ali za neke gluposti, iza pojedinaca neću da stojim. Neke stvari na treninzima smo ponavljali petsto puta i ništa. Na sve tri utakmice koliko vodim ekipu, po statistici kad se vidi posed, pretrčana kilometraža, udarci prema golu, uvek smo bili tu, čak iznad protivnika. Nažalost, odlučivale su naše krucijalne individualne greške. Na dve utakmice primili smo šest golova, ali nismo bili u podređenom položaju, niti bili nadigrani. I sa igračem manje nismo kalkulisali, zaigrali smo hrabro, sa tri igrača pozadi, hteli smo da napadnemo i damo gol – objašnjava razloge novog neuspeha.

Sutra se sastaju sa Vojvodinom koja dolazi u nezgodno vreme. Bivši klub Radojičić doživljava sa posebnim pijetetom.

– Vojvodina je moj klub, Novi Sad je moj grad – ističe sagovornik. – Izuzetno cenim igrački kadar gde sam do pre dva meseca radio. To je sada totalno druga ekipa, doveli su izuzetan stručni štab i trenera Rastavca, kojeg izuzetno cenim. Dovedeni su odlični ljudi na čelo sportskog sektora, stručni i ambiciozni. U moje vreme to nije bilo moguće, bilo je igrača nerešenog statusa i zbog jednog rezultata ostali smo bez Evrope. Vojvodina je najavila visoke domete ove i narednih sezona. Omogućeni su im vrhunski uslovi, pojačali su se, između ostalih, sa igračima iz omladinskog pogona koje sam ja uvodio u igru, a neki su afirmaciju nastavili u inostranstvu – objašnjava poznati stručnjak i naglašava da ih očekuje izuzetno težak zadatak.

– Stali smo na put Vojvodini i vođeni sportskim motivom želimo da osvojimo sva tri boda sa mojim momcima, koji su odlični na treninzima i nisu, podvlačim, zaboravili da igraju fudbal. Mnogi su nas prežalili, ali se ne predajemo. Posedujemo veliki kvalitet, činjenica je da se mučimo sa trenutnim stanjem u kojem se nalazimo. Potrebo je da smanjimo nivo grešaka koje smo pravili i koje su nas koštale bodova na zadnje tri utakmice. Očekujem realizaciju koja treba da bude bolja. Zbog psihološkog pritiska i brzopletosti u situacijama za postizanje gola nismo u boljoj situaciji. Ponavljam, želim da osvojimo tri boda vođeni isključivo sprtskim motivom – naglasio je Radojičić i naveo da ima grdnih kadrovskih problema o kojima nije želeo detaljnije da govri. Ima veru u momke koji istrče na teren, da će pružiti svoj maksimum i ostvariti najpovoljniji mogući rezultat.

Izvor: https://www.srbijasport.net/