ДРАГОЉУБ ЗБИЉИЋ ПРЕДСЕДНИК ЗАЈЕДНИЦЕ КЛУБОВА СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ!

Председник ФК Војводина Драгољуб Збиљић изабран је на место председника Заједнице клубова Супер лиге Србије.

На данашњој Скупштини заједнице Суперлигаша Србије, Збиљић је изабран за председника, а уједно је изабран и седмочлан Извршни одбор, као и двојицу потпредседника, а такође је усвојен и финансијски извештај за претходну и план за наредну сезону.

Драгољуб Збиљић је изразио захвалност једногласним избором на данашњој Скупштини.

– У једном свечарском тону дошло је до примопредаје функције без неке буке, што је порука да влада јединство. Данас су присуствовали и председник ФС Србије Драган Џајић и генерални секретар Јован Шурбатовић као и сви чланови заједнице Суперлигаша Србије и драго ми је што је ово била једногласна подршка. Имамо пун легитимитет за рад, а прво ћемо да видимо са ФС Србије како можемо да унапредимо наше такмичење на пољу регуларности, јачања бренда, маркетиншких акција. ФС Србије већ је почео са радовима у инфраструктури, раде се седам терена са хибридном травом и још три са вештачком. Имаћемо много боље услове да подигнемо бренд наше лиге. Онда ћемо имати и нове спонзоре, јер до сада имамо мало иностраних компанија која би могла да буду спонзори и клубовима. Циљ је да подигнемо квалитет фудбала и због навијача и због свега што нас чека у Европи, на клупском и репрезентативном нивоу. Верујем да бодове могу да доносе и остали клубови осим Црвене звезде и Партизана, честитам и ТСЦ-у који је имао добру прошлу сезону у Европи. Очекујем да Војводина и Раднички 1923 прате тај тренд овог лета и да дођемо до бодова који би помогли позиционирању наших клубова – рекао је Збиљић.

Осврнуо се и на велики број саопштења током претходне сезоне и најавио анализу и разговоре са незадовољнима.

– Данас смо разговарали и затражили податке који клубови се највише оглашавају, да се састанемо са њима и да видимо шта то највише смета. Мислим да морамо да покажемо међусобно више поштовања, као и према такмичењу, судијама, као и да судије имају поштовања према клубовима. Уз мало више господских манира можемо додатно да подигнемо све на виши ниво. Нећемо одмах ићи на репресивне мере, већ на што више разговора, путовања. Обилазаћемо све терене и стадионе на којима ФС почиње радове. Једноставно, инфраструктура је кључ. Његош Петровић је у Војводину дошао из Шпаније, мало је тешко да игра на оваквим теренима који су били и тешко је довести неког новог Његоша Петровића, а потребан нам је за Европу. Мислим да клубови добро финансијски стоје, свиђа ми се атмосфера коју сам видео и биће интересантна сезона испред нас – нагласио је Збиљић.

Први човек Војводине потврдио је и да су разговарали о повећању броја бонус играча.

– Разговарали смо данас и о томе, пет клубова је предложило и ФС Србије ћемо доставити предлог да од ове сезоне кренемо са два бонус играча. С тим да нећемо одмах да мењамо са 2002. на 2003. годиште, тако да клубови који нису спремни до овог тренутка, имају могућност да имају два бонус играча 2002. годишта. Такође, да у сваком тренутку треба да буде два бонус играча на терену, ако један изађе, онда мора бонус играч и да уђе са клупе – изјавио је Збиљић

Данашња тема није била и смањење броја учесника у Супер лиги Србије.

– Данас није био план да разговарамо о томе, имамо доста ствари пред нама. Као председник Војводине могу да кажем да сам за смањење броја клубова, али не на 12, већ на 14 клубова. Разговараћемо са свима, такве одлуке треба доносити полако и не преко ноћи – нагласио је Збиљић.

За крај, он је потврдио да је добио подршку свих клубова и захвалио се онима који су званично предложили његово име.

– Добио сам подршку од стране све 32 чланице Супер лиге. Јавност је интересантна, испада да Црвена звезда предложила два бонус играча, па када неко као ми изађемо са тим, одмах мисле да је Звездан Терзић договорио. Није то баш тако. Председник Супер лиге долази сада из најстаријег српског клуба, који је у последње две године показао како се то ради на подизању маркетинга и јачању бренда, тако да верујем да је мене много више ствари препоручило него појединачни клубови. Желим да се захвалим јавно клубовима као што су Партизан, ТСЦ, Младост Лучани, Младост ГАТ и Раднички из Сремске Митровице који су званично упутили предлог. И још нешто, желим нашој репрезентацији много среће на Европском првенству. Очекујем од клубова да се огласе и покажу подршку селектору Драгану Стојковићу и треба оптимистично гледати предстојеће Европског првенство – закључио је Драгољуб Збиљић.

Извор: http://www.fkvojvodina.rs

ОБЈАВЉЕНО: 10. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!